SAP PS Mock Test


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PS. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PS Mock Test I

Q 1 - Which of the following SAP modules deals with project and portfolio management and helps you to manage the project life cycle starting from structure, to plan, execution?

A - SAP Production Planning

B - SAP Plant Maintenance

C - SAP Project Management

D - SAP Project System

Answer : D

Explanation

Project System is one of the key module of SAP to perform project and portfolio management and helps you to manage the project life cycle starting from structure, to plan, execution and till the project completion.

Q 2 - As per budget, a project related to Capital Investment is commonly?

A - Internal Project

B - External Project

C - Vendor Project

D - None of these

Answer : A

Explanation

Internal Financed Projects

This includes project related to capital investment or overhead cost projects.

Answer : C

Explanation

You can also categorize projects according to the list of activities and project structure or on the basis of individual activities:

  • Using Work break down structure WBS
  • Using individual activities as per work packages

Q 4 - Arrange the below steps in correct order in Project implementation?

1. Create Project

2. Project Planning

3. Project Completion

4. Budgeting and Release

5. Project Implementation

6. Create Templates/WBS

A - 1,2,3,4,5,6

B - 6,1,2,4,5,3

C - 6,1,2,5,4,3

D - 6,1,4,2,5,3

Answer : B

Explanation

Below are the key steps involved in Project process flow:

  • Create Templates/WBS
  • Create Project
  • Project Planning
  • Budgeting and Release
  • Project Implementation
  • Project Completion

Q 6 - Project System has no organizational structures of its own and we have to incorporate the structure to enterprise structure by assigning organization elements in different ERP R/3 modules?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Which of the following is used to differentiate transactions that comes from different line of business in a company?

A - Company Code

B - Business Area

C - Organization Element

D - None of these

Answer : B

Explanation

Business Arears are used to differentiate transactions that comes from different line of business in a company.

Example

There is a big company XYZ, which runs multiple business. Let us say it has 3 different domains like manufacturing, marketing and sales.

Now you have 2 options:

  • First is to create different company codes
  • And other better option is to create each of these business lines into business areas.

Q 8 - In which of the following currency type, you define work breakdown structure WBS, networks, activities, and orders in one controlling area?

A - Object Currency

B - Company Level Currency

C - Controlling area Currency

D - Transaction Currency

E - All of the above

Answer : C

Explanation

Controlling area currency:

In this currency type, you define work breakdown structure WBS, networks, activities, and orders in one controlling area.

As same controlling area is used, currency in a project system is also uniform.

Q 9 - In Project system, it is also possible to assign any object currency to which of the following objects in the system?

A - WBS element

B - Project definition

C - Network header

D - Network activity

E - All of the above

Answer : E

Explanation

Object currency:

In Project system, it is also possible to assign any object currency to different objects in the system.

  • WBS element
  • Project definition
  • Network header
  • Network activity

Q 10 - When a company code is assigned to a controlling area and company code contains multiple currencies, in this case you can’t allocate object currency in PS and system automatically takes the local currency of company code?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - Which of the following currency type costs and revenues are recorded as per currency of the business transaction?

A - Object Currency

B - Company Level Currency

C - Controlling area Currency

D - Transaction Currency

Answer : D

Explanation

Transaction currency:

In this case, you use the costs and revenues from different business transactions are recorded as per currency of the business transaction.

Example:

You can take the currency of PO in which it is raised in the system

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 A
3 C
4 B
5 C
6 A
7 B
8 C
9 E
10 A
11 D
12 E
sap_ps_questions_answers.htm
Kickstart Your Career

Get certified by completing the course

Get Started
Advertisements