SAP EWM Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP EWM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP EWM Mock Test I

Answer : B

Explanation

SAP EWM is part of SAP Supply chain management like Warehouse management system but provides more robust and advance features to manage key activities in Warehouse.

Q 2 - Which of the following feature is provided by EWM as compared to SAP WM system?

A - Picking

B - Put Away

C - RF Framework

D - All of the above

Answer : D

Explanation

SAP Extended Warehouse Management EWM is similar to Warehouse management but it provides more features like picking, put away, RF framework, Warehouse structure and more flexible options to manage warehouse functions.

Q 3 - Which of the following is used to transfer master data maintained in ERP system like customer, material and vendor which are available in ERP system are transferred to EWM system?

A - Core Interface CIF

B - Plant

C - Storage bin

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Core interface is one of the common method for communication between SAP SCM system and SAP Advanced Planning and Optimization APO. Master data maintained in ERP system like customer, material and vendor which are available in ERP system are transferred to EWM system use Core Interface CIF communication.

Q 4 - Which of the following transaction is used to Maintain Inbound Delivery in EWM system?

A - /SCWM/PRDO

B - /SCWM/PRDI

C - /SCWM/RFUI

D - /SCWM/MON

Answer : B

Q 5 - Which of the following is a type of Storage Section?

A - Fast Moving

B - Open Storage

C - Picking

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Storage Section

This is part of storage type and represents a group of bins with same characteristics. Commonly used storage sections are fast moving or slow moving items, etc.

Q 6 - The quantity of goods in storage bin is represented by Quant. The quant is used for managing inventory in storage bin?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Which of the following is used to perform activities like picking, put away or a physical inventory?

A - Storage Bin

B - Activity Areas

C - Storage Section

D - None of the above

Answer : B

Explanation

Activity Areas

Storage bins are further categorized in activity area. It includes activities like picking, put away or a physical inventory. As per activity, you can assign same storage bin to multiple activity areas.

Q 8 - A Warehouse consists of which of the following elements in hierarchical structure?

A - Warehouse Number

B - Storage Type

C - Storage Section

D - Activity Area

E - All of the above

Answer : E

Explanation

Warehouse consists of following elements in hierarchical structure:

  • Warehouse Number
  • Storage Type
  • Storage Section
  • Storage bin
  • Activity Area

Q 9 - Which of the following is smallest unit in Warehouse?

A - Warehouse Number

B - Storage Type

C - Storage Bin

D - Storage Section

Answer : C

Explanation

The highest unit in a Warehouse is Warehouse number and smallest unit is a storage bin. Storage bin tells the exact location of a product in a warehouse.

Q 10 - Which of the following area of Storage type is used where products are labeled, identified or cross checked during goods receipt process?

A - Pick Point

B - Identification Point

C - Work Center

D - Yards

Answer : B

Explanation

Identification Point

An area where products are labeled, identified or cross checked during goods receipt process.

Q 11 - Work center in a Warehouse is used for which of the following processes?

A - Packing

B - Deconsolidation

C - Counting

D - All of the above

Answer : D

Q 12 - Which of the following Transaction is used to create a Storage bin?

A - /SCWM/LS01

B - /SCWM/PRDI

C - /SCWM/RFUI

D - /SCWM/MON

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 D
3 A
4 B
5 A
6 A
7 B
8 E
9 C
10 B
11 D
12 A

sap_ewm_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store