Understanding the Distributive Property Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Understanding the Distributive Property. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Evaluate given expression using distributive property 7 × (4 + 6)

A - 34

B - 46

C - 70

D - 72

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c'
a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

7 × (4 + 6) = 7 × 4 + 7 × 6 = 28 + 42 = 70

Q 2 - Evaluate given expression using distributive property 6 × (4 + 3)

A - 22

B - 27

C - 30

D - 42

Answer : D

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c'
a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

6 × (4 + 3) = 6 × 4 + 6 × 3 = 24 + 18 = 42

Q 3 - Evaluate given expression using distributive property 9 × (5 + 2)

A - 47

B - 63

C - 65

D - 90

Answer : B

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

9 × (5 + 2) = 9 × 5 + 9 × 2 = 45 + 18 = 63

Q 4 - Evaluate given expression using distributive property 11 × (7 − 6)

A - 11

B - 12

C - 71

D - 83

Answer : A

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c'
a × (b – c) = (a × b) – (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

11 × (7 − 6) = 11 × 7 − 11 × 6 = 77 – 66 = 11

Q 5 - Evaluate given expression using distributive property 8 × (3 + 4)

A - 28

B - 56

C - 35

D - 15

Answer : B

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

8 × (3 + 4) = 8 × 3 + 8 × 4 = 24 + 32 = 56

Q 6 - Evaluate given expression using distributive property 8 × (7 − 3)

A - 12

B - 18

C - 32

D - 53

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b – c) = (a × b) – (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

8 × (7 − 3) = 8 × 7 − 8 × 3 = 56 – 24 = 32

Q 7 - Evaluate given expression using distributive property 7 × (3 + 11)

A - 21

B - 32

C - 80

D - 98

Answer : D

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

7 × (3 + 11) = 7 × 3 + 7 × 11 = 21 + 77 = 98

Q 8 - Evaluate given expression using distributive property 6 × (5 + 9)

A - 20

B - 39

C - 84

D - 90

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

6 × (5 + 9) = 6 × 5 + 6 × 9 = 30 + 54 = 84

Q 9 - Evaluate given expression using distributive property 10 × (7 + 4)

A - 74

B - 110

C - 21

D - 47

Answer : B

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

10 × (7 + 4) = 10 × 7 + 10 × 4 = 70 + 40 = 110

Q 10 - Evaluate given expression using distributive property 5 × (2 + 9)

A - 55

B - 19

C - 47

D - 16

Answer : A

Explanation

Step 1:

Distributive property of multiplication states that for any three numbers 'a', 'b' and 'c' a × (b + c) = (a × b) + (a × c)

Step 2:

Using distributive property of multiplication

5 × (2 + 9) = 5 × 2 + 5 × 9 = 10 + 45 = 55


understanding_distributive_property.htm

Advertisements
E-Books Store