Factors Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Factors. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which one of the following is a factor of 18?

A - 4

B - 5

C - 6

D - 7

Answer : C

Explanation

Step 1:

The factors of 18 are 1, 2, 3, 6, 9 and 18.

Step 2:

So only 6 among the given choices is a factor of 18.

Q 2 - Which one of the following is a factor of 21?

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : A

Explanation

Step 1:

The factors of 21 are 1, 3, 7, and 21.

Step 2:

So only 3 among the given choices is a factor of 21.

Q 3 - Which one of the following is a factor of 32?

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : B

Explanation

Step 1:

The factors of 32 are 1, 2, 4, 8, 16 and 32.

Step 2:

So only 4 among the given choices is a factor of 32.

Q 4 - Which one of the following is a factor of 42?

A - 4

B - 5

C - 6

D - 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The factors of 42 are 1, 2, 3, 6, 7, 14, 21 and 42.

Step 2:

So only 6 among the given choices is a factor of 42.

Q 5 - Which one of the following is a factor of 54?

A - 4

B - 5

C - 6

D - 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The factors of 54 are 1, 2, 3, 6, 9, 18, 27 and 54.

Step 2:

So only 6 among the given choices is a factor of 54.

Q 6 - Which one of the following is NOT a factor of 24?

A - 2

B - 3

C - 4

D - 5

Answer : D

Explanation

Step 1:

The factors of 24 are 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12 and 24.

Step 2:

So only 5 among the given choices is NOT a factor of 24.

Q 7 - Which one of the following is NOT a factor of 36?

A - 6

B - 7

C - 9

D - 12

Answer : B

Explanation

Step 1:

The factors of 36 are 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 18 and 36.

Step 2:

So only 7 among the given choices is NOT a factor of 36

Q 8 - Which one of the following is NOT a factor of 45?

A - 2

B - 3

C - 5

D - 9

Answer : A

Explanation

Step 1:

The factors of 45 are 1, 3, 5, 9, 15 and 45.

Step 2:

So only 2 among the given choices is NOT a factor of 45

Q 9 - Which one of the following is NOT a factor of 75?

A - 3

B - 5

C - 15

D - 24

Answer : D

Explanation

Step 1:

The factors of 75 are 1, 3, 5, 15, 25 and 75.

Step 2:

So only 24 among the given choices is NOT a factor of 75

Q 10 - Which one of the following is NOT a factor of 64?

A - 2

B - 4

C - 7

D - 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The factors of 64 are 1, 2, 4, 8, 16, 32 and 64.

Step 2:

So only 7 among the given choices is NOT a factor of 64


factors.htm

Advertisements