Introduction to Distributive Property Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Distributive Property. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Simplify given expression using distributive property 5 × (2 + 6)

A - 5 × 2 − 5 × 6

B - 5 × 1 + 5 × 6

C - 5 × 2 ÷ 5 × 6

D - 5 × 2 + 5 × 6

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

5 × (2 + 6) = 5 × 2 + 5 × 6

Q 2 - Simplify given expression using distributive property 4 × (8 + 3)

A - 4 × 8 + 4 × 3

B - 4 × 7 + 4 × 3

C - 4 × 8 ÷ 4 × 3

D - 4 × 8 − 4 × 3

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

4 × (8 + 3) = 4 × 8 + 4 × 3

Q 3 - Simplify given expression using distributive property 7 × (5 + 2)

A - 7 × 4 + 7 × 2

B - 7 × 5 − 7 × 2

C - 7 × 5 + 7 × 2

D - 7 × 5 ÷ 7 × 2

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

7 × (5 + 2) = 7 × 5 + 7 × 2

Q 4 - Simplify given expression using distributive property 9 × (8 − 6)

A - 9 × 9 − 9 × 6

B - 9 × 8 − 9 × 6

C - 9 × 8 ÷ 9 × 6

D - 9 × 8 + 9 × 6

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b − c) = a × b − a × c

Step 2:

9 × (8 − 6) = 9 × 8 − 9 × 6

Q 5 - Simplify given expression using distributive property 6 × (5 + 4)

A - 6 × 5 + 6 × 4

B - 6 × 5 ÷ 6 × 4

C - 6 × 5 − 6 × 4

D - 6 × 6 + 6 × 4

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

6 × (5 + 4) = 6 × 5 + 6 × 4

Q 6 - Simplify given expression using distributive property 3 × (7 − 2)

A - 3 × 7 ÷ 3 × 2

B - 3 × 7 − 3 × 2

C - 3 × 7 + 3 × 2

D - 3 × 6 − 3 × 2

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b − c) = a × b − a × c

Step 2:

3 × (7 − 2) = 3 × 7 − 3 × 2

Q 7 - Simplify given expression using distributive property 9 × (2 + 11)

A - 9 × 2 + 9 × 12

B - 9 × 2 − 9 × 11

C - 9 × 2 + 9 × 11

D - 9 × 2 ÷ 9 × 11

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

9 × (2 + 11) = 9 × 2 + 9 × 11

Q 8 - Simplify given expression using distributive property 4 × (1 + 9)

A - 4 × 2 + 4 × 9

B - 4 × 1 ÷ 4 × 9

C - 4 × 1 − 4 × 9

D - 4 × 1 + 4 × 9

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

4 × (1 + 9) = 4 × 1 + 4 × 9

Q 9 - Simplify given expression using distributive property 12 × (3 + 4)

A - 12 × 3 + 12 × 4

B - 12 × 3 ÷ 12 × 4

C - 12 × 3 − 12 × 4

D - 12 × 2 + 12 × 4

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

12 × (3 + 4) = 12 × 3 + 12 × 4

Q 10 - Simplify given expression using distributive property 9 × (3 + 7)

A - 9 × 3 + 9 × 6

B - 9 × 3 ÷ 9 × 7

C - 9 × 3 + 9 × 7

D - 9 × 3 − 9 × 7

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using distributive property of multiplication for any three numbers 'a', 'b' and 'c'

a × (b + c) = a × b + a × c

Step 2:

9 × (3 + 7) = 9 × 3 + 9 × 7


introduction_to_distributive_property.htm

Advertisements