Divisibility Rules for 2, 5, and 10 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Divisibility Rules for 2, 5, and 10. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which one of the following numbers is divisible by 2?

A - 15

B - 29

C - 18

D - 37

Answer : C

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Step 2:

Only 18 of all the given numbers is divisible by 2 as it ends in a 8.

Q 2 - Which one of the following numbers is divisible by 5?

A - 12

B - 38

C - 26

D - 55

Answer : D

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 55 of all the given numbers is divisible by 5 as it ends in a 5.

Q 3 - Which one of the following numbers is divisible by both 2 and 5?

A - 21

B - 30

C - 35

D - 36

Answer : B

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 30 of all given numbers is divisible by both 2 and 5 as it ends in a 0.

Q 4 - Which one of the following numbers is divisible by 5?

A - 25

B - 24

C - 28

D - 32

Answer : A

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 25 of all the given numbers is divisible by 5 as it ends in a 5.

Q 5 - Which one of the following numbers is divisible by 2?

A - 43

B - 45

C - 37

D - 38

Answer : D

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Step 2:

Only 38 of all the given numbers is divisible by 2 as it ends in a 8.

Q 6 - Which one of the following numbers is divisible by both 2 and 5?

A - 48

B - 65

C - 60

D - 72

Answer : C

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 60 of all the given numbers is divisible by both 2 and 5 as it ends in a 0.

Q 7 - Which one of the following numbers is divisible by 2?

A - 62

B - 65

C - 67

D - 69

Answer : A

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Step 2:

Only 62 of all the given numbers is divisible by 2 as it ends in a 2.

Q 8 - Which one of the following numbers is divisible by 5?

A - 72

B - 64

C - 81

D - 85

Answer : D

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 85 of all the given numbers is divisible by 5 as it ends in a 5.

Q 9 - Which one of the following numbers is divisible by 2?

A - 87

B - 85

C - 94

D - 93

Answer : C

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Step 2:

Only 94 of all the given numbers is divisible by 2 as it ends in a 4.

Q 10 - Which one of the following numbers is divisible by both 2 and 5?

A - 88

B - 80

C - 94

D - 95

Answer : B

Explanation

Step 1:

Rule of divisibility by 2: The number ends in a 0, 2, 4, 6 or 8.

Rule of divisibility by 5: The number ends in a 0 or 5.

Step 2:

Only 80 of all the given numbers is divisible by both 2 and 5 as it ends in a 0.

Only 80 is divisible by both 2 and 5 as it ends in a 0.


divisibility_rules_for_2_5_and_10.htm

Advertisements