Word problem involving the area of a square or a rectangle Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word problem involving the area of a square or a rectangle. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - A window has a length of 8 feet and a width of 10 feet. What is the area of the window?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 8; w = width = 10

Step 2:

Area of given window = 8 × 10 = 80 square feet

Q 2 - A piece of plywood has dimensions 3 feet by 9 feet. What is the area of the plywood?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 9; w = width = 3

Step 2:

Area of given plywood = 9 × 3 = 27 square feet

Q 3 - A ranch is 3 miles wide and 6 miles long. What is the area of the ranch?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 6; w = width = 3

Step 2:

Area of the ranch = 6 × 3 = 18 square miles

Q 4 - An island in the Pacific Ocean is 4 miles wide and 6 miles long. What is the area of the island?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 6 mi; w = width = 4 mi

Step 2:

Area of given island = 6 × 4 = 24 square miles

Q 5 - An envelope is 9 inches long and 6 inches wide. What is the area of the envelope surface?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 9 in; w = width = 6 in

Step 2:

Area of given envelope = 9 × 6 = 54 square in

Q 6 - A piece of plywood has a length of 9 feet, with a width of 6 feet. What is the area of the plywood piece?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 9; w = width = 6

Step 2:

Area of given plywood = 9 × 6 = 54 square feet

Q 7 - A bakery cookie sheet is 9 inches wide and 4 inches long. What is the area of the cookie sheet?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 9 in; w = width = 4 in

Step 2:

Area of given cookie sheet = 9 × 4 = 36 square inches

Q 8 - A farm is 8 miles wide and 5 miles long. What is the area of the farm?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 8 mi; w = width = 5 mi

Step 2:

Area of given farm = 8 × 5 = 40 square miles

Q 9 - A rectangular pool is 5 meters wide and 9 meters long. What is the area of the pool?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 9; w = width = 5

Step 2:

Area of given rectangle = 9 × 5 = 45 square m

Q 10 - A window has a length of 8 feet and a width of 7 feet. What is the area of the window?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = 8 ft; w = width = 7 ft

Step 2:

Area of given window = 8 × 7 = 56 square ft


word_problem_involving_area_of_square_or_rectangle.htm

Advertisements