Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Determine the value of 'L'.

Area = 24 square cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz1

Answer : A

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = L; w = width = 6

Step 2:

Area of given rectangle = L × 6 = 24 square cm

Missing length L = $\frac{24}{6}$ = 4 cm

Q 2 - Determine the value of 'L'.

Area = 30 square cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz2

Answer : C

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = L; w = width = 5

Step 2:

Area of given rectangle = L × 5 = 30 square cm

Missing length L = $\frac{30}{5}$ = 6 cm

Q 3 - Determine the value of 'L'.

Perimeter = 22 cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz3

Answer : B

Explanation

Step 1:

Perimeter of a rectangle = 2(l + w); l = length = L; w = width = 6

Step 2:

Perimeter of given rectangle = 2(L + 6) = 22 cm

L + 6 = $\frac{22}{2}$ = 11;

So missing length L = 11 – 6 = 5 cm

Q 4 - Determine the value of 'L'.

Perimeter = 20 cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz4

Answer : A

Explanation

Step 1:

Perimeter of a rectangle = 2(l + w); l = length = L; w = width = 8

Step 2:

Perimeter of given rectangle = 2(L + 8) = 20 cm

L + 8 = $\frac{20}{2}$ = 10;

So missing length L = 10 – 8 = 2 cm

Q 5 - Determine the value of 'L'.

Area = 25 square cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz5

Answer : D

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = L; w = width = 5

Step 2:

Area of given rectangle = L × 5 = 25 square cm

Missing length L = $\frac{25}{5}$ = 5 cm

Q 6 - Determine the value of 'L'.

Perimeter = 20 cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz6

Answer : C

Explanation

Step 1:

Perimeter of a rectangle = 2(l + w); l = length = L; w = width = 7

Step 2:

Perimeter of given rectangle = 2(L + 7) = 20 cm

L + 7 = $\frac{20}{2}$ = 10;

So missing length L = 10 – 7 = 3 cm

Q 7 - Determine the value of 'L'.

Area = 30 square cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz7

Answer : D

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = L; w = width = 10

Step 2:

Area of given rectangle = L × 10 = 30 square cm.

Missing length L = $\frac{30}{10}$ = 3 cm

Q 8 - Determine the value of 'L'.

Perimeter = 16 cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz8

Answer : C

Explanation

Step 1:

Perimeter of a rectangle = 2(l + w); l = length = L; w = width = 3

Step 2:

Perimeter of given rectangle = 2(L + 3) = 16 cm

L + 3 = $\frac{16}{2}$ = 8;

So missing length L = 8 – 3 = 5 cm

Q 9 - Determine the value of 'L'.

Perimeter = 30 cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz9

Answer : B

Explanation

Step 1:

Perimeter of a rectangle = 2(l + w); l = length = L; w = width = 7

Step 2:

Perimeter of given rectangle = 2(L + 7) = 30 cm

L + 7 = $\frac{30}{2}$ = 15;

So missing length L = 15 – 7 = 8 cm

Q 10 - Determine the value of 'L'.

Area = 40 square cm

Finding the side length of a rectangle given its perimeter or area Quiz10

Answer : A

Explanation

Step 1:

Area of a rectangle = l × w; l = length = L; w = width = 8

Step 2:

Area of given rectangle = L × 8 = 40 square cm

Missing length L = $\frac{40}{8}$ = 5 cm


finding_side_length_of_rectangle_given_its_perimeter_or_area.htm

Advertisements
E-Books Store