Sides of polygons having the same perimeter Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Sides of polygons having the same perimeter. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 7 cm and 14 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a triangle. What is the length of a side of the triangle, if all its sides are equal?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(7 + 14) = 42 cm

Step 2:

Perimeter of equilateral triangle = 42 cm

Side length of the equilateral triangle = $\frac{42}{3}$ = 14 cm

Q 2 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 10 cm and 20 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(10 + 20) = 60 cm

Step 2:

Perimeter of square = 60 cm

Side length of the square = $\frac{60}{4}$ = 15 cm

Q 3 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 6 cm and 12 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a triangle. What is the length of a side of the triangle, if all its sides are equal?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(6 + 12) = 36 cm

Step 2:

Perimeter of equilateral triangle = 36 cm

Side length of the equilateral triangle = $\frac{36}{3}$ = 12 cm

Q 4 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 11 cm and 15 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(11 + 15) = 52 cm

Step 2:

Perimeter of square = 52 cm

Side length of the square = $\frac{52}{4}$ = 13 cm

Q 5 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 7 cm and 13 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(7 + 13) = 40 cm

Step 2:

Perimeter of square = 40 cm

Side length of the square = $\frac{40}{4}$ = 10 cm

Q 6 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 12 cm and 21 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a triangle. What is the length of a side of the triangle, if all its sides are equal?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(12 + 21) = 66 cm

Step 2:

Perimeter of equilateral triangle = 66 cm

Side length of the equilateral triangle = $\frac{66}{3}$ = 22 cm

Q 7 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 9 cm and 15 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(9 + 15) = 48 cm

Step 2:

Perimeter of square = 48 cm

Side length of the square = $\frac{48}{4}$ = 12 cm

Q 8 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 8 cm and 16 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(8 + 16) = 48 cm

Step 2:

Perimeter of square = 48 cm

Side length of the square = $\frac{48}{4}$ = 12 cm

Q 9 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 14 cm and 16 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a square. What is the length of a side of the square?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(14 + 16) = 60 cm

Step 2:

Perimeter of square = 60 cm

Side length of the square = $\frac{60}{4}$ = 15 cm

Q 10 - A wire is first bent into the shape of a rectangle with width 12 cm and 18 cm length. Then the wire is unbent and reshaped into a triangle. What is the length of a side of the triangle, if all its sides are equal?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Perimeter of rectangle = 2(12 + 18) = 60 cm

Step 2:

Perimeter of equilateral triangle = 60 cm

Side length of the equilateral triangle = $\frac{60}{3}$ = 20 cm


sides_of_polygons_having_same_perimeter.htm

Advertisements