Current Affairs May 2016 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who has been conferred the 2016 Man Booker International Prize for her novel 'The Vegetarian'?

A - Han Kang

B - Arundhati Roy

C - Deborah Smith

D - Huink Xing Kang

Answer : A

Q 2 - As per the World Health Statistics 2016, released by WHO, which of the following countries enjoys the longest average survival for men?

A - Switzerland

B - Sierra Leone

C - Japan

D - China

Answer : A

Q 3 - The prestigious literary prize ‘Yugkavi Siddhicharan Prize’ has been conferred by the Nepal Prime Minister K P Sharma Oli to which of the following famous personalities?

A - Prime Minister Narendra Modi

B - Actor Amitabh Bacchhan

C - Sikkim Chief Minister Pawan Chamling

D - Singer A.R. Rehman

Answer : C

Q 4 - The Green Passage Scheme to ensure that the orphan students get free of cost higher education in the state is launched by ______?

A - Madhya Pradesh

B - Odisha

C - Gujrat

D - Punjab

Answer : B

Q 5 - The three initiatives for best practices in road transport sector launched by Union Minister of Road Transport are _______?

A - Pace, infocon and E-pro inam

B - INFRACON, ePACE and up-Scaled INAM PRO

C - e-radius, e-pace-, e-pro

D - None

Answer : B

Q 6 - International Monetary Fund (IMF) in its April 2016 Regional Economic Outlook for Asia and the Pacific forecast retained India’s growth rate at ________ for the year 2016?

A - 7.0 percent

B - 7.5 percent

C - 6.9 percent

D - 8.2 percent

Answer : B

Q 7 - The World’s largest Single Rooftop Solar Power Plant with capacity of 11.5 Megawatts (MW) was inaugurated at ___________?

A - Punjab

B - Shimla

C - Uttar Pradesh

D - Sikkim

Answer : A

Q 8 - Who has been sworn in as the new Chief Minister of Kerala ____________?

A - Jayalalitha

B - Pinarayi Vijayan

C - Mamta Banerjee

D - Shivraj Singh Chouhan

Answer : B

Q 9 - Seema Punia who qualified for the Rio Olympics is a player of __________?

A - Discus Throw

B - Athletics

C - Long jump runner

D - None

Answer : A

Q 10 - Nine-Coach Spanish train Talgo’s trial run first phase was conducted in India at which of the following places?

A - Mathura-Palwal route

B - Bareilly-Moradabad route

C - Mumbai-Delhi route

D - Mathura Malwa route

Answer : B

Advertisements