Increasing or Decreasing Pattern from a Table of Values Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Increasing or Decreasing Pattern from a Table of Values. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x1357911
y3915212733

A - None

B - Increasing

C - Decreasing

D - Both

Answer : B

Explanation

x values are following increasing trend

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table

3 < 9 < 15………………….

Q 2 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x1611162126
y24211815129

A - Increasing

B - None

C - Decreasing

D - Both

Answer : C

Explanation

x values are following increasing trend

y values are also following decreasing trend as it is clear from the values in the table.

24 > 21 > 18………

Q 3 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values

x159131721
y3915212733

A - None

B - Both

C - Decreasing

D - Increasing

Answer : D

Explanation

x values are following increasing trend

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table.

3 < 9 < 15………………….

Q 4 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x0246810
y987654

A - None

B - Increasing

C - Decreasing

D - Both

Answer : C

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following decreasing trend as it is clear from the values in the table.

9 > 8 > 7………

Q 5 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x11019283544
y248163264

A - None

B - Increasing

C - Decreasing

D - Both

Answer : B

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table.

2 < 4 < 8………………….

Q 6 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x51015202530
y1098765

A - Decreasing

B - Increasing

C - Both

D - None

Answer : A

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following decreasing trend as it is clear from the values in the table.

10 > 9 > 8………

Q 7 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x148131926
y392781243729

A - None

B - Both

C - Decreasing

D - Increasing

Answer : D

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table.

3 < 9 < 27………………….

Q 8 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x102030405060
y24681012

A - Increasing

B - Both

C - Decreasing

D - None

Answer : A

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table.

2 < 4 < 6………………….

Q 9 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x3813182328
y2438127931

A - None

B - Increasing

C - Both

D - Decreasing

Answer : D

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following decreasing trend as it is clear from the values in the table.

243 > 81 > 27………………….

Q 10 - State whether the pattern is increasing or decreasing from the tables of values −

x0612182430
y369121518

A - None

B - Increasing

C - Decreasing

D - Both

Answer : B

Explanation

x values are following increasing trend.

y values are also following increasing trend as it is clear from the values in the table.

3 < 6 < 9………………….


increasing_decreasing_pattern_from_table_of_values.htm

Advertisements