Addition or Subtraction of Whole Numbers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Addition or Subtraction of Whole Numbers (Word problems). You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Dan raised 127 sheep. Mason raised 141 sheep. How many sheep did they raise in all?

A - 14

B - 265

C - 268

D - 269

Answer : C

Explanation

Step 1:

Sheep raised by Dan = 127

Sheep raised by Mason = 141

Step 2:

Sheep raised by both = 127 + 141 = 268

Q 2 - There are 118 stickers in the drawer. Pamela placed 172 more stickers in the drawer. How many stickers are now there in total?

A - 289

B - 290

C - 291

D - 292

Answer : B

Explanation

Step 1:

Stickers in drawer = 118

Stickers placed by Pamela = 172

Step 2:

Total stickers in the drawer = 118 + 172 = 290

Q 3 - Melinda found 328 seashells on the beach. She gave Sarah 209 of the seashells. How many seashells does she now have?

A - 119

B - 120

C - 121

D - 191

Answer : A

Explanation

Step 1:

Seashells found by Melinda = 328

Seashells given to Sarah = 209

Step 2:

Seashells left with Melinda now = 328 – 209 = 119

Q 4 - Sally has 149 books. Salma has 218 books. How many books do they have together?

A - 346

B - 364

C - 365

D - 367

Answer : D

Explanation

Step 1:

Books with Sally = 149

Books with Salma = 218

Step 2:

Total books with both = 149 + 218 = 367

Q 5 - Dora has 672 purple marbles; she gave Josh 308 of the marbles. How many purple marbles does she now have?

A - 346

B - 364

C - 366

D - 368

Answer : B

Explanation

Step 1:

Marbles with Dora = 672

Marbles given to Josh = 308

Step 2:

Marbles left with Dora now = 672 – 308 = 364

Q 6 - Ronnie picked 152 plums and Suzanne picked 117 plums from a plum tree. How many plums were picked in all?

A - 265

B - 267

C - 268

D - 269

Answer : D

Explanation

Step 1:

Plums picked by Ronnie = 152

Plums picked by Suzanne = 117

Step 2:

Plums picked by both = 152 + 117 = 269

Q 7 - Linda has 645 yellow balloons; she gave Cynthia 168 of the balloons. How many yellow balloons does she now have?

A - 467

B - 477

C - 747

D - 774

Answer : B

Explanation

Step 1:

Balloons with Linda = 645

Balloons given to Cynthia = 168

Step 2:

Balloon left with Linda now = 645 – 168 = 477

Q 8 - Tim grew 187 cabbages. Dan grew 135 cabbages. How many cabbages did they grow in all?

A - 322

B - 323

C - 325

D - 326

Answer : A

Explanation

Step 1:

Cabbages grown by Tim = 187

Cabbages grown by Dan = 135

Step 2:

Cabbages grown by both = 187 + 135 = 322

Q 9 - Jack has 734 baseball cards. Benny bought 341 of Jack's baseball cards. How many baseball cards does Jack have now?

A - 391

B - 392

C - 393

D - 394

Answer : C

Explanation

Step 1:

Cards with Jack = 734

Cards bought by Benny = 341

Step 2:

Cards left with Jack now = 734 – 341 = 393

Q 10 - There are 168 pine trees in the park. Workers will plant 122 more pine trees today. How many pine trees will the park have now?

A - 290

B - 291

C - 293

D - 294

Answer : A

Explanation

Step 1:

Pine trees in the park = 168

Pine trees planted by workers = 122

Step 2:

Total pine trees in park now = 168 + 122 = 290


addition_subtraction_of_whole_numbers.htm

Advertisements