Word Problem With Multiplication of Two Decimals Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Multiplication of Two Decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - John had a bucket that was 0.6 full of oranges. He had to throw 0.32 of them because they had become rotten. What amount of oranges were rotten?

A - 0.192 bucket

B - 0.182 bucket

C - 0.292 bucket

D - 0.172 bucket

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total number of oranges = 0.6 bucket

Step 2:

Rotten oranges = 0.32 × 0.6 = 0.192 bucket

Q 2 - A road was 4.9 miles long. After rebuilding it was 2.8 times as long. How long was the road after rebuilding?

A - 13.62 miles

B - 13.72 miles

C - 13.52 miles

D - 14.72 miles

Answer : B

Explanation

Step 1:

Length of the road = 4.9 miles

Step 2:

Length of the road after rebuilding = 2.8 × 4.9 = 13.72 miles

Q 3 - Larry ordered 8 pizzas. Each pizza costs $11.65. How much does he need to pay?

A - $92.20

B - $93.30

C - $94.20

D - $93.20

Answer : D

Explanation

Step 1:

Cost of each pizza = $11.65

Number of pizzas = 8

Step 2:

Total amount spent = 8 × 11.65 = $93.20

Q 4 - Julie earns $8.60 per hour at her baby-sitting job. On Saturday, she worked 5.5 hours. What were Julie’s total earnings for the day?

A - $48.30

B - $46.30

C - $47.30

D - $47.40

Answer : C

Explanation

Step 1:

Earnings per hour of baby-sitting = $8.60

Total number of hours worked = 5.5

Step 2:

Total earnings = 5.5 × 8.60 = $47.30

Q 5 - What is the product of 127.8 x 43.32?

A - 5538.296

B - 5536.296

C - 5536.396

D - 5546.296

Answer : B

Explanation

127.8 × 43.32 = 5536.296

Q 6 - A bottle of soda had 2.35 of the recommended amount of sugar. If Peter drinks 0.8 of the bottle, how much of the recommended amount sugar Peter must have drunk?

A - 1.88

B - 1.98

C - 1.86

D - 1.84

Answer : A

Explanation

Step 1:

Sugar contained in a bottle of soda = 2.35 recommended amount of sugar

Quantity of soda taken = 0.8

Step 2:

So the amount of sugar in the soda drunk = 0.8 × 2.35 = 1.88 times the recommended sugar

Q 7 - At a zoo, bears are fed 0.4 bucket of fish every day. The seals are fed 0.61 that amount. How much of a bucket of fish are the seals fed?

A - 0.14 bucket

B - 0.26 bucket

C - 0.34 bucket

D - 0.24 bucket

Answer : D

Explanation

Step 1:

Amount of fish fed to bears = 0.4 bucket

Step 2:

Amount of fish fed to seals = 0.6 × 0.4 = 0.24 bucket

Q 8 - At a shop a large chocolate shake takes 0.8 pint of milk to make and a medium shake takes 0.6 the amount of large shake. How many pints of milk does the medium shake take?

A - 0.46 pints

B - 0.44 pints

C - 0.48 pints

D - 0.68 pints

Answer : C

Explanation

Step 1:

Amount of milk in large shake = 0.8 pints

Step 2:

Amount of milk in medium shake = 0.6 × milk in large shake = 0.6 × 0.8 pints = 0.48 pints

Q 9 - Charlie earns $8.95 per hour at his part-time job. On Sunday, he worked 4.5 hours. What were his total earnings for the day?

A - $40.28

B - $40.38

C - $41.28

D - $40.48

Answer : A

Explanation

Step 1:

Earnings per hour = $8.95

Number of hours worked = 4.5

Step 2:

Total earnings = 4.5 × 8.95 = $40.28

Q 10 - Dave ordered 4.5 gallons of milk. Each gallon of milk costs $3.50. How much does he need to pay?

A - $15.95

B - $16.75

C - $15.75

D - $15.85

Answer : C

Explanation

Step 1:

Number of gallons of milk ordered = 4.5

Cost of one gallon of milk = $3.50

Step 2:

Total cost of milk = 4.5 × 3.50 = $15.75


word_problem_with_multiplication_of_two_decimals.htm

Advertisements