Word Problem With Division of Two Decimals Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Division of Two Decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - There are 2.54 centimeters in one inch. How many inches are there in 70.64 centimeters?

A - 27.6 inches

B - 27.8 inches

C - 27.9 inches

D - 28.8 inches

Answer : B

Explanation

Step 1:

Number of centimeters in one inch = 2.54

Step 2:

Number of inches in 70.64 cm = 70.64/2.54 = 27.8

Q 2 - Gilbert makes $8.95 an hour. He grossed $353.53 last week. How many hours did he work?

A - 37.5 hours

B - 39.6 hours

C - 38.5 hours

D - 39.5 hours

Answer : D

Explanation

Step 1:

Gross earnings = $353.53

Earnings per hour = $8.95

Step 2:

Number of hours worked = 353.53/8.95 = 39.5

Q 3 - What is the average number of miles per day Damien drove on a 1309.75-mile trip done in 6.5 days?

A - 200.5 miles

B - 211.5 miles

C - 201.5 miles

D - 202.5 miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distance of the trip 1309.75miles

Number of days = 6.5

Step 2:

Distance travelled per day = 1309.75 / 6.5 = 201.5 miles

Q 4 - A bottle of medicine contains 32.76 ounces. I take 1.56 ounces each dose. How many doses are in the bottle?

A - 21.0 doses

B - 21.2 doses

C - 22.0 doses

D - 22.0 doses

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total ounces of medicine = 32.76

ounces in one dose = 1.56

Step 2:

Number of doses of medicine = 32.76/1.56 = 21

Q 5 - School lunches cost $236.25 for 17.5 weeks. About how much would the lunches cost per week?

A - $13.60

B - $13.70

C - $14.50

D - $13.50

Answer : D

Explanation

Step 1:

Total cost of lunches = $236.25

Number of weeks = 17.5

Step 2:

Cost per lunch 236.25/17.5 = $13.50

Q 6 - Richards has 9.75 kg coffee. He wants 0.25 kg bags. How many bags does he need?

A - 38 bags

B - 39 bags

C - 29 bags

D - 37 bags

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total weight of the coffee = 9.75 Kg

Weight of one bag = 0.25 Kg

Step 2:

Number of bags = 9.75/0.25 = 39

Q 7 - A school track team member ran for a total of 155.25 miles in practice over 57.5 days. About how many miles did he average per day?

A - 2.7 miles

B - 2.8 miles

C - 2.9 miles

D - 2.6 miles

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total distance run over 57.5 days = 155.25 miles

Step 2:

Distance run in one day = 155.25/57.5 = 2.7 miles

Q 8 - Noah's car travels 277.35 miles the highway on one full tank. If his fuel tank holds 10.75 gallons, then how far can he travel on one gallon of gas?

A - 24.8 miles

B - 26.8 miles

C - 25.8 miles

D - 25.9 miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distance travelled in 10.75 gallons = 277.35 miles

Step 2:

Distance travelled in one gallon = 277.35/10.75 = 25.8 miles

Q 9 - If Mary earns $275.63 for gardening. If she worked 22.5 hours this month, then how much did she earn per hour?

A - $12.50

B - $12.25

C - $12.75

D - $13.25

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total earnings = $275.63

Number of hours worked = 22.5

Step 2:

Earnings per hour = 275.63/22.5 = $12.25

Q 10 - What was its average speed in miles per hour if a plane flew 2233.6 miles in 6.4 hours?

A - 347 miles per hour

B - 359 miles per hour

C - 348 miles per hour

D - 349 miles per hour

Answer : D

Explanation

Step 1:

Distance travelled in 6.4 hours = 2233.6 miles

Step 2:

Average speed = Distance travelled in one hour = 2233.6/6.4 = 349 miles per hour


word_problem_with_division_of_two_decimals.htm

Advertisements
E-Books Store