Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem Type 2 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Multiple Decimal Operations: Problem Type 2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Moshe pays for his new car in 36 monthly payments. If his car costs $20,975.64, and he makes a down payment of $1000, how much will Moshe pay each month?

A - $555.88

B - $554.89

C - $554.88

D - $554.98

Answer : C

Explanation

Step 1:

Cost of car = $20,975.64; Down payment = $1000

Number of months = 36

Step 2:

Each monthly instalment = ($20,975.64 − $1000)/36

= 19, 975.64/36 = $554.88

Q 2 - Sasha paid $30 to buy 7 hot dogs and got back change of $4.17. How much did each hot dog cost?

A - $3.69

B - $3.79

C - $3.68

D - $3.96

Answer : A

Explanation

Step 1:

Cost of 7 hot dogs = $30 – $4.17 = $25.83

Step 2:

Cost of each hot dog = 25.83/7 = $3.69

Q 3 - Nora split a rope that was 67.7 inches into 5 equal parts and a leftover 4.2-inch piece. What is the length of each part?

A - 12.6 inches

B - 12.7 inches

C - 12.8 inches

D - 13.7 inches

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total length of the rope parts = 67.7 – 4.2 = 63.5

Number of parts = 5

Step 2:

Length of each part = 63.5/5 = 12.7 inches

Q 4 - A store owner has 53 lbs. of candy. If he puts the candy into 7 jars equally and has leftover 4.7 lbs. of candy, how much candy will each jar contain?

A - 6.09 lbs.

B - 6.7 lbs.

C - 6.8 lbs.

D - 6.9 lbs.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Amount of candy in 7 jars = 53 – 4.7 = 48.3 lbs.

Step 2:

Amount of candy in 1 jar = 48.3/7 = 6.9 lbs.

Q 5 - Ms. Serena charges her students $30 per hour plus a recital fees of $45. Each lesson is an hour. How many lessons did the student take if she pays $225?

A - 6 classes

B - 7 classes

C - 5 classes

D - 8 classes

Answer : A

Explanation

Step 1:

Amount charged for classes = $225 − $45 = $180

Amount charged per class = $30

Step 2:

Number of classes = 180/30 = 6

Q 6 - If the division of p by 13.2 gives a quotient of 9.8 and remainder 8, find p.

A - 138.36

B - 137.46

C - 137.36

D - 137.63

Answer : A

Explanation

Step 1:

p/13.2 = 9.8 R 8

Step 2:

p = 9.8 × 13.2 + 8 = 129.36 + 8 = 137.36

Q 7 - A papaya is 0.5 Kg heavier than 1/3th the weight of a water melon. If the watermelon has a weight of 5.1 kg, what is the weight of the papaya?

A - 2.1 Kg

B - 2.2 Kg

C - 2.3 Kg

D - 2.02 Kg

Answer : B

Explanation

Step 1:

Weight of water melon = 5.1 Kg

Step 2:

Weight of papaya = 1/3 × 5.1 + 0.5 = 1.7 + 0.5 = 2.2 Kg

Q 8 - Jack bought 9.75 kg of sugar. He poured the sugar equally into 5 bottles. There was 0.45 kg of sugar left over. What was the weight of sugar in 1 bottle?

A - 1.85 Kg

B - 1.96Kg

C - 1.87 Kg

D - 1.86 Kg

Answer : D

Explanation

Step 1:

Amount of sugar in 5 bottles = 9.75 – 0.45 = 9.3 Kg

Step 2:

Weight of one sugar bottle = 9.3/5 = 1.86 Kg

Q 9 - A carton containing 12 tins of powdered milk weighs 8.7 kg including its own weight of 0.3 kg. What is the weight of each tin of powdered milk?

A - 0.701 Kg

B - 0.600 Kg

C - 0.700 Kg

D - 0.800 Kg

Answer : C

Explanation

Step 1:

Weight of the 12 tins of milk powder = 8.7 – 0.3 = 8.4 Kg

Step 2:

Weight of 1 tin of milk powder = 8.4/12 = 0.700 Kg

Q 10 - Mike bought 5 CDs that were each the same price including tax. He paid a total of $63.75. Each CD had a tax of $0.30. What was the price of each CD before tax?

A - $12.45

B - $12.55

C - $12.65

D - $13.45

Answer : A

Explanation

Step 1:

Cost of 5 CDs including tax = $63.75

Cost of 1 CD including tax = 63.75/5 = $12.75

Tax on each CD = $0.30

Step 2:

Cost of 1 CD before tax = $12.75 − $0.30 = $12.45


word_problem_with_multiple_decimal_operations_problem_type2.htm

Advertisements
E-Books Store