Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Division of a Decimal and a Whole Number. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - School lunches cost $192.50 for 14 weeks. About how much would the lunches cost per week?

A - $13.55

B - $13.57

C - $13.65

D - $13.75

Answer : D

Explanation

Step 1:

School lunches cost $192.50 for 14 weeks

Step 2:

Cost of lunches per week = 192.50/14 = $13.75

Q 2 - A store owner has 46.8 lbs. of candy. If he puts the candy into 6 jars, how much candy will each jar contain?

A - 7.6 lbs.

B - 7.8 lbs.

C - 7.9 lbs.

D - 6.8 lbs.

Answer : B

Explanation

Step 1:

A store owner puts 46.8 lbs. of candy in 6 jars

Step 2:

Amount of candy in 1 jar = 46.8/6 = 7.8 lbs.

Q 3 - A shop keeper bought 27 apples from a fruit vendor for $36.45. How much did each apple cost?

A - $1.34

B - $1.035

C - $1.35

D - $1.36

Answer : C

Explanation

Step 1:

A shop keeper bought 27 apples for $36.45

Step 2:

Cost of one apple = 36.45/27 = $1.35

Q 4 - Daisy sells 14 garlands for $16.52. What is the cost of each garland?

A - $1.18

B - $1.19

C - $1.018

D - $1.16

Answer : A

Explanation

Step 1:

Daisy sells 14 garlands for $16.52

Step 2:

sale price of one garland = 16.52/14 = $1.18

Q 5 - Sheena paid $24.85 to buy 7 hot dogs. How much did each hot dog cost?

A - $3.45

B - $3.55

C - $3.65

D - $3.75

Answer : B

Explanation

Step 1:

Sheena paid $24.85 to buy 7 hot dogs

Step 2:

Cost of each hot dog = $3.55

Q 6 - A school track team member ran for a total of 139.36 miles in practice over 52 days. About how many miles did he average per day?

A - 2.86 miles

B - 2.58 miles

C - 2.68 miles

D - 2.69 miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distance run over 52 days is 139.36 miles

Step 2:

Distance run per day = 139.36/52 = 2.68 miles

Q 7 - Mike's car travels 307.2 miles the highway on one full tank. If his fuel tank holds 12 gallons, then how far can he travel on one gallon of gas?

A - 25.7 miles

B - 25.8 miles

C - 26.5 miles

D - 25.6 miles

Answer : D

Explanation

Step 1:

Distance travelled on 12 gallons = 307.2 miles

Step 2:

Distance travelled on 1 gallon = 307.2/12 = 25.6 miles

Q 8 - Arnold pays for his new car in 36 monthly payments. If his car loan is for $18,755.64, then how much will Arnold pay each month?

A - $520.99

B - $521.99

C - $520.89

D - $520.98

Answer : A

Explanation

Step 1:

Loan amount = $18,755.64

Number of months = 36

Step 2:

Monthly instalment = $18,755.64/ 36 = $520.99

Q 9 - Katy split a rope that was 82.2 inches into 6 equal parts. What is the length of each part?

A - 13.6 inches

B - 13.8 inches

C - 13.7 inches

D - 14.7 inches

Answer : C

Explanation

Step 1:

Total length of the rope = 82.2 inches

Number of parts = 6

Step 2:

Length of each part = 82.2/6 = 13.7 inches

Q 10 - A student earns $267.95 for 23 hours of gardening. Then how much did she earn per hour of gardening?

A - $11.65

B - $11.75

C - $12.65

D - $11.55

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total earnings = $267.95

Number of hours worked = 23

Step 2:

Earnings per hour = 267.95/23 = $11.65


word_problem_with_division_of_decimal_and_whole_number.htm

Advertisements