Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Multiplication of Decimal and Whole Number. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Julia has 6 pieces of string, each 1.37 m long. What is the total length of pieces of string?

A - 8.12 m

B - 8.22 m

C - 8.32 m

D - 9.22 m

Answer : B

Explanation

Step 1:

Length of each string = 1.37 m

Number of pieces of string = 6

Step 2:

Total length of the string = 1.37 × 6 = 8.22 m

Q 2 - A store owner puts candy into 9 jars at the rate of 1.16 pounds in each jar. How many pounds of candy did he put in the jars?

A - 10.44 pounds

B - 10.34 pounds

C - 11.44 pounds

D - 10.24 pounds

Answer : A

Explanation

Step 1:

Amount of candy put in one jar = 1.16 pounds

Number of jars = 9

Step 2:

Total pounds of candy in the 9 jars = 1.16 × 9 = 10.44 pounds

Q 3 - Bill's car gets 25.6 miles per gallon on the highway. If he used 13 gallons of fuel, how far did he travel?

A - 322.8 miles

B - 330.8 miles

C - 332.8 miles

D - 333.8 miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

Number of miles run per gallon by car = 25.6

Number of gallons of fuel used = 13

Step 2:

Total distance travelled by the car = 13 × 25.6 = 332.8 miles

Q 4 - The watermelon bought by John is 2 times as heavy as the papaya bought by Jack. If the papaya bought by Jack has a weight of 1.69 kg, what is the weight of the watermelon?

A - 4.38 Kg

B - 3.28 Kg

C - 3.48 Kg

D - 3.38 Kg

Answer : D

Explanation

Step 1:

Weight of the papaya = 1.69 Kg

Number of times water melon is heavier than papaya = 2

Step 2:

Weight of the water melon = 2 × 1.69 = 3.38 Kg

Q 5 - A woman earns $14.45 per hour for household work. If she worked 21 hours this month, then how much did she earn?

A - $303.45

B - $302.45

C - $303.55

D - $313.45

Answer : A

Explanation

Step 1:

Earnings per hour = $14.45

Number of hours worked = 21

Step 2:

Total amount earned by the woman = 21 × 14.45 = $303.45

Q 6 - The weight of a tin of powdered milk is 0.650 kg. If a carton contains 12 such tins, find the total weight of powdered milk in the carton.

A - 8.8 Kg

B - 7.6 Kg

C - 7.7 Kg

D - 7.8 Kg

Answer : D

Explanation

Step 1:

Weight of a tin of powdered milk =0.650 Kg

Number of tins in a carton = 12

Step 2:

Total weight of the milk powder in the carton = 12 × 0.650 = 7.8 Kg

Q 7 - A student earns $12.95 per hour for babysitting. If she worked 23 hours this month, then how much did she earn?

A - $295.85

B - $296.85

C - $297.85

D - $297.75

Answer : C

Explanation

Step 1:

Earnings per hour = $12.95

Number of hours worked = 23

Step 2:

Total amount earned by the student = 23 × 12.95 = $297.85

Q 8 - A member of the school track team ran 2.72 miles per day in practice over 59 days. How many miles did he run in total?

A - 160.38 miles

B - 160.48 miles

C - 160.58 miles

D - 162.48 miles

Answer : B

Explanation

Step 1:

Distance run per day = 2.72 miles

Number of days of practice = 59

Step 2:

Total distance run = 59 × 2.72 = 160.48 miles

Q 9 - Jackie pays for his new car in 24 monthly payments of $695 each. How much will Jackie pay for the car in total?

A - $16,608

B - $16,780

C - $16,680

D - $16,690

Answer : C

Explanation

Step 1:

Monthly payment amount = $695

Number of months paid = 24

Step 2:

Total amount paid = 24 × 695 = $16,680

Q 10 - A shop keeper bought 28 apples from a fruit vendor at the rate of $1.45 each. How much did the apples cost the shop keeper in all?

A - $40.60

B - $40.50

C - $40.40

D - $41.60

Answer : A

Explanation

Step 1:

Cost of one apple = $1.45

Number of apples bought = 28

Step 2:

Total cost of the apples = 28 × 1.45 = $40.60


word_problem_with_multiplication_of_decimal_and_whole_number.htm

Advertisements
E-Books Store