Current Affairs February 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - SAMPRITI-IX is a military exercise between India and ________.

A - Russia

B - U.S.A.

C - Sri Lanka

D - Bangladesh

Answer : D

Q 2 - _______ hosted three-day international conference ClimFishCon 2020 on the impact of climate change.

A - Delhi

B - Mumbai

C - Kochi

D - Chandigarh

Answer : C

Q 3 - _______ was honored by the World Book of Records, London with the WBR Golden Era of Bollywood.

A - Manoj Kumar

B - Amitabh Bachhan

C - Rajesh Khanna

D - Dimple Kapadhia

Answer : A

Q 4 - __________ won the first Mens section Khelo India Ice Hockey tournament 2020.

A - Jammu Police

B - Leh Scouts

C - Indo Tibetan Border Police

D - Ladakh Scouts Regimental Centre (LSRC) Red

Answer : D

Q 5 - The first anniversary of the iconic National War Memorial was observed on ______.

A - 25th February

B - 5th February

C - 22nd February

D - 20th February

Answer : A

Q 6 - _______bank emerged as winner in the Most Customer Centric Bank Using Technology category at the Banking Technology 2019 awards by IBA.

A - HDFC bank

B - SBI bank

C - South Indian Bank

D - HSBC bank

Answer : C

Q 7 - _______ won award for best actress at 2020 EE British Academy Film Awards (BAFTA).

A - Joaquin Phoenix

B - Renee Zellweger

C - Sam Mendes

D - Micheal Ward

Answer : B

Q 8 - _________ clinched 77th Senior National squash Championship.

A - Saurav Ghosal

B - Tanvi Khanna

C - Abhishek Pradhan

D - Joshna Chinappa

Answer : D

Q 9 - _____ celebrated its 34th Statehood Day on 20th February.

A - Gujarat

B - Kerela

C - Karnataka

D - Arunachal Pradesh

Answer : D

Q 10 - _______ was crowned Miss Diva Universe 2020.

A - Jiya Rai

B - Aavriti Choudhary

C - Neha Jaiswal

D - Adline Castelino

Answer : D

Advertisements