SAP IDT Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP IDT. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP IDT Mock Test I

Q 1 - Which of the following allows you to create a data model as multisource enabled that extracts data from one or more data sources using multiple connections?

A - IDT

B - UDT

C - CMC

D - Explorer

Answer : A

Explanation

IDT is multi source enabled means you can extract the data from different data sources while creating a Universe.

Answer : B

Explanation

Universe Design Tool (UDT) Information Design Tool (IDT)
Universe file extension - .unv Universe file extension - .unx
You can’t open .unx file and also it can’t be converted to unv to open in UDT. You can open unv fileby converting unv file to unx file extension.
It is single source enabled. It is multisource enabled.
It can’t be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version. It can be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version.

Q 3 - Which of the following connection should be used to create a Universe to be published to resource repository?

A - .cns

B - .cnx

C - .dfx

D - .blx

Answer : A

Explanation

.cns - secured Repository connection

Q 4 - In IDT, you want to see the existing connections and already created Universes and published to be consumed in BO tools. Which of the following component in IDT, you can check this?

A - Local Project

B - Data Foundation

C - Business Layer

D - Repository Resources

Answer : D

Explanation

Repository Resources

Once you connect to Repository, you can retrieve all the objects that are designed and published to that repository.

Q 5 - Which of the following option can be used if you want to transform table and column name to user friendly names?

A - Appearance

B - Check Integrity

C - Data Foundation Editor

D - Business Layer Editor

Answer : D

Q 6 - You want to create a Relational connection in IDT that points to SAP HANA database, which of the following database middleware drivers you should select?

A - SAP ERP 6

B - MaxDB 7.7

C - SAP HANA database 1.0

D - mySAP ERP 2004

Answer : C

Q 7 - To build a Universe on ERP, you can create a Single source Data Foundation to support local connections but it doesn’t support Joins and calculated columns between tables inserted from an ERP connection?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can build a universe on SAP ERP by using Data Foundation in IDT. You have to create a Relational connection to ERP data source, Info sets, SAP Queries, and ABAP functions are treated as tables in the connection.

You can create a Single source Data Foundation to support local connections but it doesn’t support Joins and calculated columns between tables inserted from an ERP connection.

To use calculated column, Joins, you need to create a Data foundation that is multisourceenabled on a secured connection.

Q 8 - To design a Universe on SAP BW, you should use a data foundation based on single source enabled structure. All the tables and Joins in SAP BW are automatically imported to Data Foundation?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

If you want to use SAP BW to design a Universe, you should use a data foundation based on multi source enabled structure. All the tables and Joins in SAP BW are automatically imported to Data Foundation. When a Business Layer is created on Data Foundation, all objects are automatically moved to Business Layer.

Q 9 - To create multilingual Universe in Information Design tool, which of the following option should be used to determine language of metadata in query panel?

A - Business Layer Editor

B - Check Integrity

C - Repository Resources

D - Show Values

E - Preferred Viewing locale

Answer : E

Explanation

Go to Information Design Tool → Preferences → Data Foundation Editor → Preferred Viewing Locale determines the language of the metadata and data in the Query Panel.

Q 10 - To use .unv Universes in IDT, you first need to convert them. Which of the following can be converted in Information Design Tool?

A - Relational Universes created using SAP BusinessObjects 4 UDT tool or Desktop edition

B - Relational Universes designed in SAP BusinessObjects Enterprise XI3 design tool

C - Both of the above

D - None

Answer : C

Explanation

To use .unv Universes in IDT, you first need to convert them. You can convert below unv Universes in Information Design Tool −

Relational Universes created using SAP BusinessObjects 4 UDT tool or Desktop edition.

Relational Universes designed in SAP BusinessObjects Enterprise XI3 design tool.

Q 11 - When you perform project synchronization, synchronization status- A resource was changed in shared project but not in local project represents?

A - Added Locally

B - Changed Locally

C - Changed on server

D - Synchronize

Answer : C

Explanation

Different Synchronization status

  • Added Locally − A resource is added in local project but not in shared project.
  • Changed Locally − A resource was changed in local project but not in shared project.
  • Deleted Locally −A resource was deleted in local project but still exists in shared project.
  • Added on server − A resource is not in local project but exists in shared project.
  • Changed on server − A resource was changed in shared project but not in local project.
  • Deleted on server − A resource exists in local project but was deleted in shared project.
  • Synchronize − Both resources are identical.

Q 12 - To connect to SAP NetWeaver BW, Which of the following middleware should be used to provide access to BEx query?

A - Relational Connection

B - OLAP connection

C - BICS

D - All of the above

Answer : C

Explanation

BICS client

To connect to SAP NetWeaver BW, you can use SAP BICS client middleware to provide access to BEx query.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 A
4 D
5 D
6 C
7 A
8 B
9 E
10 C
11 C
12 C

sap_idt_questions_answers.htm


Advertisements
E-Books Store