Writing a Decimal Number Greater Than 1 Given its Name Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Writing a Decimal Number Greater Than 1 Given its Name. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Write the following decimal as a numeral.

Eight and thirty thousandths

A - 8.003

B - 8.300

C - 8.030

D - 8.013

Answer : C

Explanation

Step 1:

For eight, we write 8.

Step 2:

For thirty thousandths, we write 0.030

Step 3:

Therefore eight and thirty thousandths is 8.030

Q 2 - Write the following decimal as a numeral.

Fourteen and nineteen hundredths

A - 14.019

B - 14.19

C - 14.009

D - 14.09

Answer : B

Explanation

Step 1:

For fourteen, we write 14.

Step 2:

For nineteen hundredths, we write 0.19

Step 3:

Therefore, fourteen and nineteen hundredths is 14.19

Q 3 - Write the following decimal as a numeral.

Two hundred twenty-three and eleven hundredths

A - 223.11

B - 232.11

C - 233.11

D - 323.11

Answer : A

Explanation

Step 1:

For two hundred twenty-three, we write 223

Step 2:

For eleven hundredths, we write 0.11

Step 3:

Therefore two hundred twenty-three and eleven hundredths is 223.11

Q 4 - Write the following decimal as a numeral.

Twenty-nine and fifteen hundredths

A - 29.50

B - 29.015

C - 290.15

D - 29.15

Answer : D

Explanation

Step 1:

For twenty-nine, we write 29

Step 2:

For fifteen hundredths, we write 0.15

Step 3:

Therefore, twenty-nine and fifteen hundredths is 29.15

Q 5 - Write the following decimal as a numeral.

Five hundred ninety-nine and eighty thousandths

A - 590.080

B - 599.018

C - 599.080

D - 599.800

Answer : C

Explanation

Step 1:

For five hundred ninety-nine, we write 599.

Step 2:

For eighty thousandths, we write 0.080

Step 3:

Therefore five hundred ninety-nine and eighty thousandths is 599.080

Q 6 - Write the following decimal as a numeral.

Fifty-six and eight tenths.

A - 56.08

B - 56.8

C - 56.008

D - 56.0008

Answer : B

Explanation

Step 1:

For fifty-six, we write 56.

Step 2:

For eigth tenths, we write 0.8

Step 3:

Therefore Fifty-six and eight tenths is 56.8

Q 7 - Write the following decimal as a numeral.

Eleven and sixty-eight hundredths

A - 11.68

B - 11.86

C - 11.66

D - 11.76

Answer : A

Explanation

Step 1:

For eleven, we write 11.

Step 2:

For sixty-eight hundredths, we write 0.68

Step 3:

Therefore eleven and sixty-eight hundredths is 11.68

Q 8 - Write the following decimal as a numeral.

Sixty-three and thirteen thousandths

A - 63.030

B - 63.13

C - 63.013

D - 63.0013

Answer : C

Explanation

Step 1:

For sixty-three, we write 63.

Step 2:

For thirteen thousandths, we write 0.013

Step 3:

Therefore sixty-three and thirteen thousandths is 63.013

Q 9 - Write the following decimal as a numeral.

Seventy-nine and fifty-six hundredths

A - 79.57

B - 79.056

C - 79.65

D - 79.56

Answer : D

Explanation

Step 1:

For seventy-nine, we write 79.

Step 2:

For fifty-six hundredths, we write 0.56

Step 3:

Therefore seventy-nine and fifty-six hundredths is 79.56

Q 10 - Write the following decimal as a numeral.

Ninety-six and nine tenths

A - 96.09

B - 96.9

C - 96.009

D - 99.6

Answer : B

Explanation

Step 1:

For ninety-six, we write 96

Step 2:

For nine tenths, we write 0.9

Step 3:

Therefore ninety-six and nine tenths is 96.9


writing_decimal_number_greater_than_1_given_its_name.htm

Advertisements
E-Books Store