Decimal Place Value Tenths and Hundredths Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Decimal Place Value: Tenths and Hundredths. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Give the digits in tens place and tenths place in the number 35.15

A - 5, 1

B - 3, 1

C - 1, 5

D - 1, 3

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 3 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 1 as it is the first digit to the right of decimal point.

Q 2 - Give the digits in tens place and hundredths place in the number 21.763

A - 6, 1

B - 1, 6

C - 2, 6

D - 6, 2

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 2 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredths place is 6 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 3 - Give the digits in ones place and hundredths place in the number 3.354

A - 3, 5

B - 5, 3

C - 3, 4

D - 4, 3

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 3 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredth place is 5 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 4 - Give the digits in ones place and tenths place in the number 6.704

A - 7, 6

B - 4, 6

C - 6, 4

D - 6, 7

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 6 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 7 as it is the first digit to the right of decimal point.

Q 5 - Give the digits in tens place and hundredths place in the number 92.34

A - 9, 4

B - 4, 9

C - 2, 4

D - 4, 2

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 9 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredths place is 4 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 6 - Give the digits in ones place and hundredths place in the number 7.63

A - 3, 7

B - 7, 3

C - 7, 6

D - 6, 3

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 7 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredths place is 3 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 7 - Give the digits in tens place and hundredths place in the number 32.79

A - 2, 9

B - 9, 3

C - 3, 9

D - 9, 2

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 3 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredths place is 9 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 8 - Give the digits in ones place and tenths place in the number 8.67

A - 8, 7

B - 7, 8

C - 6, 8

D - 8, 6

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 8 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 6 as it is the first digit to the right of decimal point.

Q 9 - Give the digits in ones place and tenths place in the number 9.15

A - 1, 9

B - 9, 1

C - 9, 5

D - 5, 9

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 9 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 1 as it is the first digit to the right of decimal point.

Q 10 - Give the digits in ones place and tenths place in the number 10.75

A - 1, 7

B - 7, 1

C - 0, 7

D - 7, 0

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 0 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 7 as it is the first digit to the right of decimal point.


decimal_place_value_tenths_and_hundredths.htm

Advertisements