Introduction to Ordering Decimals Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Ordering Decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

8.21, 6.71

A - <

B - >

C - =

D - ≥

Answer : A

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

8 > 6

Step 2:

So, 8.21 > 6.71

Q 2 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

1.3, 5.30

A - >

B - <

C - =

D - ≥

Answer : B

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 1 < 5

Step 2:

So, 1.3 < 5.30

Q 3 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

8.61, 8.83

A - >

B - =

C - <

D - ≤

Answer : C

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 6 < 8

Step 2:

So, 8.61 < 8.83

Q 4 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

0.09, 0.08

A - =

B - ≤

C - <

D - >

Answer : D

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 9 > 8

Step 2:

So, 0.09 > 0.08

Q 5 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

19.6, 17.9

A - <

B - >

C - =

D - ≤

Answer : B

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 9 > 7

Step 2:

So, 19.6 > 17.9

Q 6 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

3.6, 5.8

A - ≥

B - >

C - <

D - =

Answer : C

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 3 < 5

Step 2:

So, 3.6 < 5.8

Q 7 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

2.78, 2.780

A - ≥

B - >

C - <

D - =

Answer : D

Explanation

Step 1:

As all digits match as per place value

Step 2:

So, 2.78 = 2.780

Q 8 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

9.4, 8.7

A - >

B - <

C - =

D - ≥

Answer : A

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 9 > 8

Step 2:

So, 9.4 > 8.7

Q 9 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

0.12, 0.2

A - >

B - <

C - =

D - ≥

Answer : B

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 1 < 2

Step 2:

So, 0.12 < 0.2

Q 10 - Use <, >, or = to compare the following decimal numbers.

8.43, 8.34

A - <

B - ≥

C - >

D - =

Answer : C

Explanation

Step 1:

Comparing the leftmost unlike digits

As 4 > 3

Step 2:

So, 8.43 > 8.34


introduction_to_ordering_decimals.htm

Advertisements