Decimal Place Value Hundreds to Ten Thousandths Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Decimal Place Value: Hundreds to Ten Thousandths. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Give the digits in ones place and thousandths place in the number 6.204

A - 4, 6

B - 6, 4

C - 6, 2

D - 2, 6

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 6 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in thousandths place is 4 as it is the third digit to the right of decimal point.

Q 2 - Give the digits in hundreds place and tenths place in the number 478.573

A - 4, 5

B - 5, 4

C - 4, 7

D - 7, 4

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in hundreds place is 4 as it is the third digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in tenths place is 5 as it is the first digit to the right of decimal point.

Q 3 - Give the digits in tens place and thousandths place in the number 39.838

A - 9, 8

B - 8, 9

C - 3, 8

D - 8, 3

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 3 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in thousandths place is 8 as it is the third digit to the right of decimal point.

Q 4 - Give the digits in ones place and ten thousandths place in the number 5.1267

A - 6, 5

B - 5, 6

C - 7, 5

D - 5, 7

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 5 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in ten thousandths place is 7 as it is the fourth digit to the right of decimal point.

Q 5 - Give the digits in tens place and thousandths place in the number 62.763

A - 3, 6

B - 6, 3

C - 6, 6

D - 2, 3

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 6 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in thousandths place is 3 as it is the third digit to the right of decimal point.

Q 6 - Give the digits in ones place and thousandths place in the number 8.649

A - 4, 8

B - 8, 4

C - 8, 9

D - 9, 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in ones place is 8 as it is the first digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in thousandths place is 9 as it is the third digit to the right of decimal point.

Q 7 - Give the digits in tens place and ten thousandths place in the number 67.7912

A - 6, 2

B - 2, 6

C - 6, 1

D - 1, 6

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 6 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in ten thousandths place is 2 as it is the fourth digit to the right of decimal point.

Q 8 - Give the digits in hundreds place and hundredths place in the number 527.138

A - 5, 1

B - 5, 8

C - 3, 5

D - 5, 3

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in hundreds place is 5 as it is the third digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in hundredths place is 3 as it is the second digit to the right of decimal point.

Q 9 - Give the digits in tens place and ten thousandths place in the number 87.3456

A - 8, 5

B - 8, 4

C - 8, 6

D - 6, 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in tens place is 8 as it is the second digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in ten thousandths place is 6 as it is the fourth digit to the right of decimal point.

Q 10 - Give the digits in hundreds place and thousandths place in the number 723.798

A - 7, 9

B - 7, 8

C - 7, 7

D - 8, 7

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in hundreds place is 7 as it is the third digit to the left of decimal point.

Step 2:

The digit in thousandths place is 8 as it is the third digit to the right of decimal point.


decimal_place_value_hundreds_to_ten_thousandths.htm

Advertisements