Writing a Decimal Number Given its Name Advanced Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Writing a Decimal Number Given its Name Advanced. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Write the following decimal as a numeral.

One thousand sixteen and eight tenths.

A - 1016.008

B - 1016.08

C - 1060.8

D - 1016.8

Answer : D

Explanation

Step 1:

One thousand sixteen is 1016

Step 2:

Eight tenths is 0.8

Step 3:

So one thousand sixteen and eight tenths is 1016.8

Q 2 - Write the following decimal as a numeral.

Two thousand thirty and sixty-two hundredths

A - 2013.62

B - 2030.62

C - 2030.26

D - 2013.62

Answer : B

Explanation

Step 1:

Two thousand thirty is 2030

Step 2:

Sixty-two hundredths is 0.62

Step 3:

So two thousand thirty and sixty-two hundredths is 2030.62

Q 3 - Write the following decimal as a numeral.

Two hundred twenty and twenty-seven thousandths

A - 220.027

B - 202.027

C - 220.27

D - 220.0027

Answer : A

Explanation

Step 1:

Two hundred twenty is 220

Step 2:

Twenty-seven thousandths is 0.027

Step 3:

So two hundred twenty and twenty-seven thousandths is 220.027

Q 4 - Write the following decimal as a numeral.

Four thousand two hundred and one hundred fifteen thousandths

A - 4200.105

B - 4200.150

C - 4200.115

D - 4200.151

Answer : C

Explanation

Step 1:

Four thousand two hundred is 4200

Step 2:

One hundred fifteen thousandths is 0.115

Step 3:

So Four thousand two hundred and one hundred fifteen thousandths is 4200.115

Q 5 - Write the following decimal as a numeral.

Six thousand two hundred sixty-nine and four thousandths

A - 6269.04

B - 6269.004

C - 6269.4

D - 6296.004

Answer : B

Explanation

Step 1:

Six thousand two hundred sixty-nine is 6269

Step 2:

Four thousandths is 0.004

Step 3:

So six thousand two hundred sixty-nine and four thousandths is 6269.004

Q 6 - Write the following decimal as a numeral.

Three hundred twelve and seven tenths

A - 321.7

B - 212.7

C - 317.2

D - 312.7

Answer : D

Explanation

Step 1:

Three hundred twelve is 312

Step 2:

Seven tenths is 0.7

Step 3:

So three hundred twelve and seven tenths is 312.7

Q 7 - Write the following decimal as a numeral.

Seven hundred twenty-one and eight hundredths

A - 721.08

B - 712.08

C - 721.008

D - 712.8

Answer : A

Explanation

Step 1:

Seven hundred twenty-one is 721

Step 2:

Eight hundredths is 0.08

Step 3:

So seven hundred twenty-one and eight hundredths is 721.08

Q 8 - Write the following decimal as a numeral.

Four hundred sixty-nine and fifteen hundredths

A - 469.015

B - 469.50

C - 469.15

D - 496.15

Answer : C

Explanation

Step 1:

Four hundred sixty-nine is 469

Step 2:

Fifteen hundredths is 0.15

Step 3:

So four hundred sixty-nine and fifteen hundredths is 469.15

Q 9 - Write the following decimal as a numeral.

Three hundred fifty-three and two thousandths

A - 353.02

B - 353.002

C - 353.2

D - 335.002

Answer : B

Explanation

Step 1:

Three hundred fifty-three is 353

Step 2:

Two thousandths is 0.002

Step 3:

So three hundred fifty-three and two thousandths is 353.002

Q 10 - Write the following decimal as a numeral.

Eight hundred one and nineteen hundredths

A - 801.19

B - 810.19

C - 801.91

D - 800.19

Answer : A

Explanation

Step 1:

Eight hundred one is 801

Step 2:

Nineteen hundredths is 0.19

Step 3:

So eight hundred one and nineteen hundredths is 801.19


writing_decimal_number_given_its_name_advanced.htm

Advertisements