Rounding Decimals Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Rounding Decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Round 0.1278 to the nearest thousandth

A - 0.128

B - 0.126

C - 0.127

D - 0.129

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in thousandths place is 7.

Step 2:

The digit to the right of 7 is 8. 8 > 5. So we add 1 to 7 to get 8.

Step 3:

So 0.1278 rounded to the nearest thousandth is 0.128

Q 2 - Round 7.1093 to the nearest hundredth

A - 7.10

B - 7.11

C - 7.19

D - 7.13

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in hundredths place is 0.

Step 2:

The digit to the right of 0 is 9. 9 > 5. So we add 1 to 0 to get 1.

Step 3:

So 7.1093 rounded to the nearest hundredth is 7.11

Q 3 - Round 136.608 to the nearest hundredth

A - 136.62

B - 136.68

C - 136.60

D - 136.61

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in hundredths place is 0.

Step 2:

The digit to the right of 0 is 8. 8 > 5. So we add 1 to 0 to get 1.

Step 3:

So 136.608 rounded to the nearest hundredth is 136.61

Q 4 - Round 13.0112 to the nearest tenth

A - 13.1

B - 13.2

C - 13.0

D - 13.3

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in tenths place is 0.

Step 2:

The digit to the right of 0 is 1. 1 < 5. So we keep 0.

Step 3:

13.0112 rounded to the nearest tenth is 13.0

Q 5 - Round 61.5365 to the nearest thousandth

A - 61.536

B - 61.537

C - 61.535

D - 61.538

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in thousandths place is 6.

Step 2:

The digit to the right of 6 is 5. So we add 1 to 6 to get 7.

Step 3:

61.5365 rounded to the nearest thousandth is 61.537

Q 6 - Round 0.832 to the nearest tenth.

A - 0.8

B - 0.9

C - 1.0

D - 0.83

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in tenths place is 8.

Step 2:

The digit to the right of 8 is 3. 3 < 5. So we keep 8.

Step 3:

So 0.832 rounded to the nearest tenth is 0.8

Q 7 - Round 113.018 to the nearest hundredth

A - 113.03

B - 113.08

C - 113.01

D - 113.02

Answer : D

Explanation

Step 1:

The digit in hundredths place is 1.

Step 2:

The digit to the right of 1 is 8. 8 > 5. So we add 1 to 1 to get 2.

Step 3:

So 113.018 rounded to the nearest hundredth is 113.02

Q 8 - Round 45.3267 to the nearest thousandth

A - 45.326

B - 45.323

C - 45.327

D - 45.325

Answer : C

Explanation

Step 1:

The digit in thousandths place is 6.

Step 2:

The digit to the right of 6 is 7. 7 > 5. So we add 1 to 6 to get 7.

Step 3:

So 45.3267 rounded to the nearest thousandth is 45.327

Q 9 - Round 29.68 to the nearest tenth.

A - 29.6

B - 29.7

C - 29.8

D - 29.9

Answer : B

Explanation

Step 1:

The digit in tenths place is 6.

Step 2:

The digit to the right of 6 is 8. 8 > 5. So we add 1 to 6 to get 7.

Step 3:

So 29.68 rounded to the nearest tenth is 29.7

Q 10 - Round 6.279 to the nearest hundredth

A - 6.28

B - 6.29

C - 6.27

D - 6.26

Answer : A

Explanation

Step 1:

The digit in hundredths place is 7.

Step 2:

The digit to the right of 7 is 9. 9 > 5. So we add 1 to 7 to get 8.

Step 3:

So 6.279 rounded to the nearest hundredth is 6.28


rounding_decimal.htm

Advertisements
E-Books Store