Mode of a Data Set Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Mode of a Data Set. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the mode of the set of numbers given below:

28 , 35 , 42 , 35 , 34 , 29 , 35 , 43 , 33

Answer : A

Explanation

Step 1:

The number that occurs most is 35; occurs thrice.

Step 2:

So, the mode is given by 35.

Q 2 - Find the mode of the set of numbers given below:

78 , 68 , 85 , 78 , 76 , 79 , 73 , 66 , 85 , 75

Answer : C

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 78 and 85; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 78, 85

Q 3 - Find the mode of the set of numbers given below:

15 , 13 , 32 , 15 , 21 , 25 , 13 , 14 , 25

Answer : B

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 13, 15 and 25; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 13, 15, 25.

Q 4 - Find the mode of the set of numbers given below:

50 , 63 , 61 , 54 , 58 , 67 , 60 , 51 , 61 , 54 , 58

Answer : D

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 54, 58 and 61; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 54, 58, 61.

Q 5 - Find the mode of the set of numbers given below:

3 , 14 , 23 , 12 , 20 , 8 , 12 , 17 , 10

Answer : A

Explanation

Step 1:

The number that occurs most is 12; occurs twice.

Step 2:

So, the mode is given by 12.

Q 6 - Find the mode of the set of numbers given below:

73 , 65 , 65 , 58 , 78 , 59 , 65 , 75 , 75

Answer : B

Explanation

Step 1:

The number that occurs most is 65; occurs thrice.

Step 2:

So, the mode is given by 65.

Q 7 - Find the mode of the set of numbers given below:

16 , 4 , 8 , 14 , 4 , 3 , 16 , 19 , 22

Answer : D

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 4 and 16; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 4, 16.

Q 8 - Find the mode of the set of numbers given below:

45 , 44 , 49 , 45 , 47 , 46 , 57 , 50 , 54 , 56 , 51 , 46

Answer : C

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 45 and 46; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 45, 46.

Q 9 - Find the mode of the set of numbers given below:

69 , 77 , 77 , 69 , 59 , 59 , 71 , 74 , 59

Answer : A

Explanation

Step 1:

The number that occurs most is 59; occurs thrice.

Step 2:

So, the mode is given by 59.

Q 10 - Find the mode of the set of numbers given below:

32 , 42 , 30 , 44 , 41 , 44 , 31 , 41 , 26 , 43

Answer : D

Explanation

Step 1:

The numbers that occur most are 41 and 44; they occur twice each.

Step 2:

So, the modes are given by 41, 44.


mode_of_data_set.htm

Advertisements
E-Books Store