Finding the Value for a New Score that will yield a Given Mean Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding the Value for a New Score that will yield a Given Mean. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

21 , 1 , 16 , 8 , 19; New mean = 16

Answer : C

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(21 + 1 + 16 + 8 + 19 + x )}{6}$ = 16

= 65 + x = 96; x = 96 – 65 = 31.

Step 3:

Required new score = 31

Q 2 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

12 , 15 , 18 , 13 , 6 , 14; New mean = 15

Answer : A

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(12 + 15 + 18 + 13 + 6 + 14 + x )}{7}$ = 15

= 78 + x = 105; x = 105 – 78 = 27

Step 3:

Required new score = 27

Q 3 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

12 , 12 , 4 , 12 , 2 , 12; New mean = 12

Answer : D

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(12 + 12 + 4 + 12 + 2 + 12 + x )}{7}$ = 12.

= 54 + x = 84; x = 84 – 54 = 30

Step 3:

Required new score = 30

Q 4 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

8 , 12 , 8 , 10 , 18 , 12 , 4; New mean = 11

Answer : B

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(8 + 12 + 8 + 10 + 18 + 12 + 4 + x )}{8}$ = 11

= 72 + x = 88; x = 88 – 72 = 16

Step 3:

Required new score = 16

Q 5 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

17 , 7 , 2 , 15 , 6 , 19 , 20 , 15 , 18; New mean = 14

Answer : A

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(17 + 7 + 2 + 15 + 6 + 19 + 20 + 15 + 18 + x )}{10}$ = 14

= 119 + x = 140; x = 140 – 119 = 21

Step 3:

Required new score = 21

Q 6 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

21 , 10 , 16 , 8 , 19; New mean = 16

Answer : B

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(21 + 10 + 16 + 8 + 19 + x )}{6}$ = 16

= 74 + x = 96; x = 96 – 74 = 22

Step 3:

Required new score = 22

Q 7 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

9 , 10 , 8 , 10 , 18 , 12 , 4; New mean = 14

Answer : C

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(9 + 10 + 8 + 10 + 18 + 12 + 4 + x )}{8}$ = 14

= 71 + x = 112; x = 112 – 71 = 41

Step 3:

Required new score = 41

Q 8 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

25 , 18 , 18 , 13 , 4 , 17 , 18 , 19 , 3; New mean = 17

Answer : D

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(25 + 18 + 18 + 13 + 4 + 17 + 18 + 19 + 3 + x )}{10}$ = 17

= 135 + x = 170; x = 170 – 135 = 35

Step 3:

Required new score = 35

Q 9 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

18 , 15 , 11 , 3 , 8 , 4 , 13 , 12 , 6; New mean = 10

Answer : A

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(18 + 15 + 11 + 3 + 8 + 4 + 13 + 12 + 6 + x )}{10}$ = 10

= 90 + x = 100; x = 100 – 90 = 10

Step 3:

Required new score = 10

Q 10 - Find the value for a new score that will yield a given mean.

16 , 15 , 18 , 14 , 9 , 17; New mean = 15

Answer : B

Explanation

Step 1:

Let the new score to be added = x

Step 2:

New mean = $\frac{(16 + 15 + 18 + 14 + 9 + 17 + x )}{7}$ = 15

= 89 + x = 105; x = 105 – 89 = 16

Step 3:

Required new score = 16


finding_value_for_new_score_that_will_yield_given_mean.htm

Advertisements
E-Books Store