Finding Outliers in a Data Set Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding Outliers in a Data Set. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the outlier(s) in the given data set below.

68, 6, 74, 70, 82

Answer : A

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in set is 6.

Step 2:

So the outlier for this data set is 6.

Q 2 - Find the outlier(s) in the given data set below.

28, 26, 29, 30, 81, 32, 37

Answer : D

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 81.

Step 2:

So the outlier for this data set is 81.

Q 3 - Find the outlier(s) in the given data set below.

2, 5, 31, 29, 40, 44, 39

Answer : B

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set are 2 and 5.

Step 2:

So the outliers for this data set are 2 and 5.

Q 4 - Find the outlier(s) in the given data set below.

15, 11, 9, 15, 63

Answer : C

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 63.

Step 2:

So the outlier for this data set is 63.

Q 5 - Find the outlier(s) in the given data set below.

89, 85, 88, 8, 56, 75, 62, 65

Answer : A

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 8.

Step 2:

So the outlier for this data set is 8.

Q 6 - Find the outlier(s) in the given data set below.

42, 47, 48, 40, 37, 84, 49

Answer : D

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 84.

Step 2:

So the outlier for this data set is 84.

Q 7 - Find the outlier(s) in the given data set below.

16, 14, 3, 12, 15, 17, 22, 15, 52

Answer : C

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 52.

Step 2:

So the outlier for this data set is 52.

Q 8 - Find the outlier(s) in the given data set below.

30, 29, 28, 26, 1, 2, 42, 44

Answer : B

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set are 1, and 2.

Step 2:

So the outliers for this data set are 1, 2.

Q 9 - Find the outlier(s) in the given data set below.

27, 20, 1, 3, 30, 31, 33

Answer : A

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set are 1 and 3.

Step 2:

So the outliers for this data set are 1 and 3.

Q 10 - Find the outlier(s) in the given data set below.

21, 15, 18, 11, 13, 71

Answer : C

Explanation

Step 1:

The data that is different from other numbers in the given set is 71.

Step 2:

So the outlier for this data set is 71.


finding_outliers_in_data_set.htm

Advertisements
E-Books Store