Finding a percentage of a whole number without a calculator: Advanced Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding a percentage of a whole number without a calculator: Advanced. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - What is 50% of 96.48?

Answer : B

Explanation

Step 1:

50% = $\frac{50}{100} = \frac{1}{2}$

Step 2:

To get 50% of 96.48 we divide it by 2

50% of 96.48 = $\frac{96.48}{2} = 48.24$

Step 3:

So, 50% of 96.48 = 48.24

Q 2 - 18.4 is what per cent of 27.6?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Part = 18.4; whole = 27.6

Step 2:

percentage = $\frac{18.4}{27.6} \times 100 = 66.67\%$

Step 3:

So, 18.4 is 66.67% of 27.6

Q 3 - What is 40% of 38.2?

Answer : A

Explanation

Step 1:

We find 10%. We move the decimal one place to the left to get 3.82

Step 2:

To find 40% we multiply the result by 4.

40% of 38.2 = 3.82 × 4 = 15.28

Step 3:

40% of 38.2 = 3.82 × 4 = 15.28

Step 4:

So, 40% of 38.2 = 15.28

Q 4 - 12.48 is what per cent of 15.6?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Part = 12.48; whole = 15.6

Step 2:

Percentage = $\frac{12.48}{15.6} \times 100 = 80\%$

Step 3:

So, 12.48 is 80% of 15.6

Q 5 - 17.43 is what per cent of 24.9?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Part = 17.43; whole = 24.9

Step 2:

Percentage = $\frac{17.43}{24.9} \times 100 = 70\%$

Step 3:

So, 17.43 is 70% of 24.9

Q 6 - 4.1 is what per cent of 12.3?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Part = 4.1; whole = 12.3

Step 2:

Percentage = $\frac{4.1}{12.3} \times 100 = 30\%$

Step 3:

So, 4.1 is 30% of 12.3

Q 7 - What is 10% of 52.9?

Answer : D

Explanation

Step 1:

We first find 10%. We move the decimal one place to the left to get 5.29

Step 2:

So, 10% of 52.9 = 5.29

Q 8 - 11.3 is what per cent of 56.5

Answer : B

Explanation

Step 1:

Part = 11.3; whole = 56.5

Step 2:

Percentage = $\frac{11.3}{56.5} \times 100 = 20\%$

Step 3:

So, 11.3 is 20% of 56.5

Q 9 - What is 30% of 50.8?

Answer : A

Explanation

Step 1:

We first find 10%. We move the decimal one place to the left to get 5.08

Step 2:

To find 30% we multiply the result by 3.

30% of 50.8 = 5.08 × 3 = 15.24

Step 3:

So, 30% of 50.8 = 15.24

Q 10 - What is 60% of 67.4?

Answer : C

Explanation

Step 1:

50% = $\frac{50}{100} = \frac{1}{2}$

Step 2:

To get 50% of 67.4 we divide it by 2

50% of 67.4 = $\frac{67.4}{2} = 33.7$

Step 3:

Now we find 10% of 67.4. We move the decimal one place to the left to get 6.74

Step 4:

60% of 67.4 = 50% of 67.4 + 10% of 67.4

= 33.7 + 6.74 = 40.44

So, 60% of 67.4 = 40.44


finding_percentage_of_whole_number_without_calculator_advanced.htm

Advertisements