Applying the percent equation: Problem type 1 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Applying the percent equation: Problem type 1. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - 72 is what percent of 80?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Part = 72; whole = 80

Step 2:

Percentage = $\frac{72}{80} \times 100 = 90\%$

Step 3:

So, 72 is 90% of 80

Q 2 - 60% of what is 84?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Let the unknown variable be x

60% of x is 84

So 60% × x = 84; 0.6x = 84

Step 2:

Dividing both sides by 0.6

$\frac{0.6x}{0.6} = x = \frac{84}{0.6} = 140$

Step 3:

So, 60% of 140 is 84

Q 3 - 32% of what is 96?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Let the unknown variable be x

32% of x is 96

So 32% × x = 96; 0.32x = 96

Step 2:

Dividing both sides by 0.32

$\frac{0.32x}{0.32} = x = \frac{96}{0.32} = 300$

Step 3:

So, 32% of 300 is 96

Q 4 - 54 is what percent of 162?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Part = 54; whole = 162

Step 2:

Percentage = $\frac{54}{162} \times 100 = 33.33\%$

Step 3:

So, 54 is 33.33% of 162

Q 5 - 48 is what percent of 192?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Part = 48; whole = 192

Step 2:

Percentage = $\frac{48}{192} \times 100 = 25\%$

Step 3:

So, 48 is 25% of 192

Q 6 - 25% of what is 118?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Let the unknown variable be x

25% of x is 118

So 25% × x = 118; 0.25x = 118

Step 2:

Dividing both sides by 0.25

$\frac{0.25x}{0.25} = x = \frac{118}{0.25} = 472$

Step 3:

So, 25% of 472 is 118

Q 7 - 38% of what is 57?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Let the unknown variable be x

38% of x is 57

So 38% × x = 57; 0.38x = 57

Step 2:

Dividing both sides by 0.38

$\frac{0.38x}{0.38} = x = \frac{57}{0.38} = 150$

Step 3:

So, 38% of 150 is 57

Q 8 - 21 is what percent of 70?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Part = 21; whole = 70

Step 2:

Percentage = $\frac{21}{70} \times 100 = 30\%$

Step 3:

So, 21 is 30% of 70

Q 9 - 60% of what is 126?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Let the unknown variable be x

60% of x is 126

So 60% × x = 126; 0.6x = 126

Step 2:

Dividing both sides by 0.6

$\frac{0.6x}{0.6} = x = \frac{126}{0.6} = 210$

Step 3:

So, 60% of 210 is 126

Q 10 - 48 is what percent of 200?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Part = 48; whole = 200

Step 2:

Percentage = $\frac{48}{200} \times 100 = 24\%$

Step 3:

So, 48 is 24% of 200


applying_the_percent_equation_problem_type_1.htm

Advertisements