Finding a percentage of a whole number Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding a percentage of a whole number. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - What is 10% of 110?

Answer : A

Explanation

Step 1:

10% of 110 = 0.1 × 110 = 11

Step 2:

So, 10% of 110 = 11

Q 2 - What is 16% of 40?

Answer : C

Explanation

Step 1:

16% of 40 = 0.16 × 40 = 6.4

Step 2:

So, 16% of 40 = 6.4

Q 3 - What is 30% of 125?

Answer : B

Explanation

Step 1:

30% of 125 = 0.3 × 125 = 37.5

Step 2:

So, 30% of 125 = 37.5

Q 4 - What is 25% of 160?

Answer : D

Explanation

Step 1:

25% of 160 = 0.25 × 160 = 40

Step 2:

So, 25% of 160 = 40

Q 5 - What is 16% of 90?

Answer : B

Explanation

Step 1:

16% of 90 = 0.16 × 90 = 14.4

Step 2:

So, 16% of 90 = 14.4

Q 6 - What is 12% of 60?

Answer : A

Explanation

Step 1:

12% of 60 = 0.12 × 60 = 7.2

Step 2:

So, 12% of 60 = 7.2

Q 7 - What is 20% of 96?

Answer : D

Explanation

Step 1:

20% of 96 = 0.2 × 96 = 19.2

Step 2:

So, 20% of 96 = 19.2

Q 8 - What is 24% of 88?

Answer : C

Explanation

Step 1:

24% of 88 = 0.24 × 88 = 21.12

Step 2:

So, 24% of 88 = 21.12

Q 9 - What is 30% of 130?

Answer : A

Explanation

Step 1:

30% of 130 = 0.3 × 130 = 39

Step 2:

So, 30% of 130 = 39

Q 10 - What is 50% of 58?

Answer : B

Explanation

Step 1:

50% of 58 = 0.5 × 58 = 29

Step 2:

So, 50% of 58 = 29


finding_percentage_of_whole_number.htm

Advertisements
E-Books Store