SAP ABAP Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP ABAP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following transaction code is used to open ABAP editor?

A - SE38

B - SC39

C - SCU38

D - SM59

E - RSA1

Answer : A

Explanation

Start the transaction SE38 to navigate to the ABAP Editor

Q 2 - An ABAP editor converts all text to uppercase except text strings, which are surrounded by single quotation marks?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

The ABAP editor converts all text to uppercase except text strings, which are surrounded by single quotation marks.

Unlike some older programming languages, ABAP does not care where a statement begins on a line. You may take advantage of this and improve the readability of your program by using indentation to indicate blocks of code.

Q 3 - Which of the below can only be used to control the Type M of ABAP program?

A - Runtime Environment

B - Screen Flow logic

C - Transaction Code

D - None of the above

Answer : B

Q 4 - Which of the below program are not executable and act as container programs for subroutines that should only be called externally?

A - Type K

B - Type F

C - Type J

D - Type S

Answer : D

Q 5 - Which of the below is used to synchronize access of several users using the same data?

A - Lock Objects

B - ABAP Objects

C - Data Objects

D - Dynamic Objects

Answer : A

Q 6 - Which of the below transaction is used to call Context builder and to create a new context?

A - SE34

B - SE35

C - SE33

D - SE36

Answer : C

Answer : D

Explanation

You should buffer a table when it is read frequently and data changes slowly.

Q 8 - Which of the following can be called from both the program in which it is defined and from other programs?

A - Macro

B - Subroutine

C - Function

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Macros can only be used in the program that are defined in and only after the definition are expanded at compilation/generation. Subroutines (FORM) can be called from both the program that are defined in and other programs.

Q 9 - Which of the following receive the request from client and assigns the request to one of the work process?

A - Roll Area

B - Dispatcher

C - ABAP Processor

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Dispatcher receives the request from client and assigns the request to one of the work process

Roll area Each work process works in a particular memory that memory is known as RoleArea, which consists of User context and session data.

ABAP Processor is an interpreter which can execute logic.

Q 10 - Which of the following is/are modularization technique in ABAP/4?

A - Subroutine

B - Source code module

C - Functions

D - A & B

E - All of the above

Answer : E

Explanation

When a program contains the same or similar blocks of statements or it is required to process the same function several times, we can avoid redundancy by using modularization techniques. By modularizing an ABAP/4 programs, you can make them easy to read and improve their structure. Modularized programs are also easier to maintain and to update.

Below are modularization technique in ABAP/4 −

  • Source code module
  • Subroutines
  • Functions
sap_abap_questions_answers.htm

Useful Video Courses


Video

SAPUI5 Online Training

25 Lectures 6 hours

Sanjo Thomas

Video

SAP Webi Online Training

Most Popular

26 Lectures 2 hours

Neha Gupta

Video

SAP Basis Online Training

30 Lectures 2.5 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP C4C Online Training

30 Lectures 4 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP MM Online Training

14 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Video

SAP WM Online Training

13 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Advertisements