SAP QM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP QM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP QM Mock Test IV

Q 1 - To release and complete quality notification in SAP system, which of the following T-code is used?

A - QM01

B - QM02

C - QM03

D - QM04

Answer : B

Explanation

To release and complete quality notification in SAP system, use T-Code: QM02

Q 2 - Arrange the following steps in correct Order −

  • Sampling
  • Result recording
  • Usage decision
  • Posting the stock

A - 1,2,3,4

B - 1,2,4,3

C - 1,4,2,3

D - 2,3,4,1

Answer : A

Explanation

Final inspection process consists of the following steps −

  • Creation and Confirmation of Production order
  • Listing Inspection lot
  • Attaching and releasing inspection lot
  • Sampling
  • Result recording
  • Usage decision
  • Posting the stock

Q 3 - For each good receipt, SAP system creates a one inspection lot which contains details- vendor, date or purchase, etc.?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - If you want to display Quality Management standard forms, which of the following can be used?

A - QCCF

B - QCCM

C - QCCN

D - None of the above

Answer : A

Q 5 - Which of the following control chart can be used for specifying tolerance and control the share of scrap?

A - Mean Value Chart

B - Statistical Chart

C - Acceptance Chart

D - All of the above

Answer : C

Q 6 - Which of the following document types are considered as Procurement document in procurement cycle?

A - Quality Certificates

B - Quality Assurance document Q01

C - Quality Purchase Order QP1

Answer : B

Q 7 - How many Quality principle exists?

A - 7

B - 8

C - 9

D - None

Answer : B

Q 8 - As part of Quality Management process, which of the following parameter can be set for Material master?

A - Material Requirement Planning run

B - Material Type

C - Purchase Order

D - Inspection Method & Sample Procedure

Answer : D

Q 9 - In QM process, when a task list is created for an inspection lot which of the following is available for inspection?

A - Plant

B - Company Code

C - Material

D - Handling Unit

Answer : C

Q 10 - In a Quality Info Record, it is possible to that inspection is required when it is procured from vendor A and is not required if you procure from Vendor B?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - In a Sampling scheme, variable inspections include −

A - K-Factor

B - Sample Size

C - Both

D - None of the above

Answer : C

Explanation

The sample size, acceptance number, and rejection number for attributive inspections and sample size and K-factor for variable inspections.

Q 12 - Which of the following can be used to adjust the probability of acceptance and the inspection effort, based on different quality situations?

A - Inspection Severity

B - AQL

C - Sample Size

D - All of the above

Answer : A

Explanation

In SAP Quality Management process, you can vary inspection severity that allows to adjust the probability of acceptance and the inspection effort, based on different quality situations. The inspection severity is closely connected to the inspection scope. If all other conditions remain the same, different inspection severities lead to different inspection scopes or acceptance conditions.

Q 13 - Which of the following module is integrated with QM to manage the costs for defect control and non-confirmative costs in production process?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : D

Explanation

You can integrate SAP QM with controlling process to manage the costs for defect control and nonconfirmative costs in production process.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 A
3 A
4 A
5 C
6 B
7 B
8 D
9 C
10 A
11 C
12 A
13 D
sap_qm_questions_answers.htm
Advertisements