SAP QM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP QM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP QM Mock Test III

Answer : A

Explanation

AQL (Acceptable Quality Level) is the quality level that represents the upper limit of a satisfactory average quality level for an acceptance sampling inspection.

Q 3 - Which of the following Transaction code is used to create an Inspection Plan?

A - QS21

B - QS31

C - QDV1

D - QP01

Answer : D

Q 4 - While creating an Inspection plan, which of the following is not an input field?

A - Material

B - Plant

C - Validity Date

D - Quality Infor Record

Answer : D

Q 5 - Which of the following is used to manage the supplier relation in an organization?

A - Inspection Methods

B - Quality Information Record

C - Master Inspection Charactertics

D - QMP

Answer : B

Explanation

Quality info records are used to manage the supplier relation in an organization. When there is continuous defect in the material supplied by a vendor, you can use quality info records to block a vendor.

Q 6 - What is SAP inspection type used for in process material inspection?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : C

Q 7 - Which of the following Transaction is used to create a usage decision against inspection lot?

A - QA32

B - QS21

C - QS31

D - QDV1

Answer : A

Q 8 - What is SAP inspection type used for final lot inspection?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : D

Q 9 - Quality notification can be used to analyze the defects identified and perform root cause analysis. You can process defects related to?

A - Complaints filed by customers

B - Complaints identified in vendor delivered goods

C - Internal Defects

D - All of the above

Answer : D

Explanation

Complaints filed by customers −

This includes the defects identified in goods that are delivered to customers. You can use standard SAP Quality notification Q1 to record customer complaint and take action against problem reported by customer.

Complaints identified in vendor delivered goods −

This includes the defect identified with quality of goods delivered from supplier/vendor. You use standard SAP QM notification type Q2 to record a complaint against vendor and take action for the incoming material.

Internal Defects −

This includes recording internal problems which are identified at the time of in process quality inspection. You use standard SAP QM notification type Q3 to deal with problems identified in goods manufactured in a company.

Q 10 - What is the standard SAP QM notification type to record a complaint against vendor and take action for the incoming material?

A - Q1

B - Q2

C - Q3

D - Not Defined

Answer : B

Explanation

You can use standard SAP QM notification type Q2 to record a complaint against vendor and take action for the incoming material.

Q 11 - In SAP MM process, SAP QM allows a company's representatives to visit the supplier office to check the quality of the goods they produce?

A - True

B - False

Answer : A

Q 12 - For costing and to decide how many goods are accepted, SAP QM is directly linked to?

A - SAP MM

B - SAP PP

C - Controlling

D - SAP Plant Maintenance

Answer : C

Explanation

SAP QM is directed linked to controlling for costing and to decide how many goods are accepted. You update the vendor quality record in the system and this helps to find out if same vendor should continue to supply the material or there is a need to find a new source.

Q 13 - Which of the following Transaction code is used for scheduling UD for Production lot?

A - QA39

B - QA40

C - QA41

D - QA42

Answer : C

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 D
3 D
4 D
5 B
6 C
7 A
8 D
9 D
10 B
11 A
12 C
13 C
sap_qm_questions_answers.htm
Advertisements