SAP QM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP QM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP QM Mock Test II

Q 2 - A sampling plan defines the sample size specification for the inspection lot to determine if a sample is accepted or not accepted?

A - True

B - False

Answer : A

Q 3 - In SAP system, Quality Management data is primarily maintained at the?

A - Cost Centre level

B - Plant level

C - Company code level

D - Sales Organization level

Answer : B

Q 4 - In SAP system, when you assign a profile to an object, it has some validity period however a profile itself doesn’t have any validity?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : D

Explanation

QMP stands for Quality Management Plan

Q 6 - Which of the following comes under scope of Quality Control in Quality Management Plan?

A - Controlling

B - Inspection Plan

C - Raw Material

D - Final Product

Answer : D

Explanation

The quality notification process includes recording problem that is either identified by a customer for a product manufactured in an organization, or in a company against the product of a supplier/vendor.

Q 7 - While defining a sampling procedure, which of the following make up inspection charactertics?

A - Sampling Type

B - Valuation Mode

C - Inspection Method Status

D - A & B

E - All of the above

Answer : D

Explanation

The rules for determining the sample are stored in the sampling type. The sampling type and valuation mode are combined for the inspection characteristics.

Q 9 - Sampling procedures are usually used at characteristic level of a task list or material specification. However you can also determine the sample size without reference to task lists?

A - True

B - False

Answer : A

Q 10 - If you want that the sample size will not be dynamically modified, which of the following should be used?

A - Enter a sampling scheme

B - Inspection Stage Change

C - Multiple Samples

D - All of the above

Answer : B

Explanation

By setting the indicator "No stage change" you can prevent an inspection stage change from taking place. This means that the sample size will not be dynamically modified.

Q 11 - When you chose a fixed sample and an attributive inspection for the valuation mode, you need to select following for sample data?

A - Enter the sample size and the acceptance number

B - Enter the sample size and the k-factor

C - Enter the sample size

D - Enter the inspection frequency

Answer : A

Explanation

Q 12 - Is it possible to use an existing sampling procedure as a copy model?

A - True

B - False

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 A
3 B
4 A
5 D
6 D
7 D
8 D
9 A
10 B
11 A
12 A
sap_qm_questions_answers.htm
Advertisements