SAP IDT Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP IDT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : B

Explanation

Universe Design Tool (UDT) Information Design Tool (IDT)
Universe file extension - .unv Universe file extension - .unx
You can’t open .unx file and also it can’t be converted to unv to open in UDT. You can open unv fileby converting unv file to unx file extension.
It is single source enabled. It is multisource enabled.
It can’t be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version. It can be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version.

Q 2 - To use .unv Universes in IDT, you first need to convert them. Which of the following can be converted in Information Design Tool?

A - Relational Universes created using SAP BusinessObjects 4 UDT tool or Desktop edition

B - Relational Universes designed in SAP BusinessObjects Enterprise XI3 design tool

C - Both of the above

D - None

Answer : C

Explanation

To use .unv Universes in IDT, you first need to convert them. You can convert below unv Universes in Information Design Tool −

Relational Universes created using SAP BusinessObjects 4 UDT tool or Desktop edition.

Relational Universes designed in SAP BusinessObjects Enterprise XI3 design tool.

Q 3 - While defining a connection in IDT, which of the following is not an option under connection parameters?

A - Pool time Out

B - Array fetch size

C - Array Bind size

D - Login Timeout

E - Authentication Mode

Answer : E

Explanation

You can define connection parameters like - Time out, Array fetch size, Array Bind size, etc.

Q 4 - In IDT Data Foundation, to create a table with columns from other tables that includes complex calculations and function which of the following feature can be used?

A - Alias Table

B - Derived Table

C - Context

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Derived table is a virtual table in the data foundation that combines other tables using calculations and functions.

Q 5 - In IDT Security editor, which of the following security profile-security policy is applied on Data Foundation objects and connections?

A - Business Security Profile

B - Data Security Profile

C - Object Security Profile

D - None of these

Answer : B

Explanation

You can define two types of security profiles in IDT −

Data Security Profile

In data security profile, security policy is applied on Data Foundation objects and connections.

Business Security Profile

This include objects in Business layer on which security profile is applied.

Q 6 - Auto hide feature is used to automatically hide the panels when they are not in use. This function is available for which of the following components?

A - Property

B - Object Browser

C - Component Browser

D - Query Browser

E - All of the above

Answer : E

Explanation

This auto hide feature is used to automatically hide the panels when they are not in used. This function is available for below components −

  • Property
  • Object Browser
  • Component Browser
  • Query Browser

Q 7 - To set the notifications for data values, values are acceptable or require attention for a Dashboard component, which of the following component property has to be set?

A - General

B - Behavior

C - Appearance

D - Alerts

Answer : D

Explanation

Alerts are used to set notifications for data values, if values are acceptable or require attention. To enable alerts, click the check box.

You can set Alert Thresholds, enable auto color, etc.

Q 8 - Which of the following text component type allows you to add comments-explanation, help in a Dashboard?

A - Label

B - Input text

C - Map

D - None

Answer : B

Explanation

Label component allows you to add comments - explanation, help, etc.

Answer : E

Explanation

In your data model, you can link your components to cells in the spreadsheet. It support many features that are supported by Excel files however few of functions like Macros, conditional formatting and function formulas, etc. are not supported.

You can insert data in spreadsheets using different ways

  • You can copy paste data from other excel spreadsheet to embedded spreadsheet.

  • You can import a spreadsheet from excel.

  • You can manually enter data in spreadsheet.

  • You can link query objects from a BEX or Universe query to cells in embedded spreadsheet.

Q 10 - Consider Reporting and Dashboard tools, Web Intelligence and Crystal Reports can hold huge data, but Dashboard can’t hold bulk data as at runtime it shows the performance?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Dashboard holds some buffered data. The advantage of this feature is to avoid unnecessary hits to the server but sloe performance if data size is large


sap_idt_questions_answers.htm

Advertisements