SAP CCA Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP CCA. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP CCA Mock Test III

Q 2 - Which of the following allows you to calculate key figures in cost accounting like- ROI, Cash flow etc. and it allows you to delegate responsibility to decentralized units and allows you to treat as separate companies in a company?

A - Cost Center

B - Profit Center

C - Investment Center

D - Cost Center Element

Answer : B

Explanation

SAP CO-Profit center is used for managing internal controlling. When you dividing your company into profit centers, it allows you to delegate responsibility to decentralized units and allows you to treat as separate companies in a company. It also allows you to calculate key figures in cost accounting like- ROI, Cash flow, etc.

Q 5 - To create a Profit Center, Use T-code: KE51 or go to Accounting → Controlling → Profit Center Accounting → Master Data → Profit Center → Individual Processing → Create?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : D

Q 7 - In which of the following process, you need to transfer the data from other SAP components and post in Finance Accounting?

A - Cost Center Planning

B - Period End closing

C - Actual Cost Accounting

D - Cost Center Groups

Answer : B

Explanation

Period end closing is work carried out at period end as part of cost controlling. To perform period end closing, it is required to transfer the data from other SAP components. You should perform all the posting in Finance Accounting.

Q 8 - When actual cost on cost center is different from target cost or planning was over/under, it is called?

A - Variance Calculation

B - Cost Center Planning

C - Period End closing

D - Actual Cost Accounting

Answer : A

Q 9 - Which of the following module is used to find the value of internal cost of products and s also used for profitability and management accounting for production?

A - Product Costing

B - Cost Center Planning

C - Period End closing

D - Actual Cost Accounting

Answer : A

Q 10 - Product Costing is Cost Center Planning and goal of cost center planning is to plan total dollars and quantities in each Cost Center in a Plant?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - In year-end closing, you can’t transfer carry forward to first period of next fiscal year?

A - True

B - False

Answer : B

Q 12 - Which of the following are typical use cases for product cost by period?

A - Very flexible production environment

B - Customer-specific production

C - Continuous production

D - All of the above

Answer : C

Q 13 - While performing Carry forward commitment for year-end closing, which of the following is not available Processing option?

A - Test Run

B - Detail List

C - Reversal

D - Activity List

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 C
4 D
5 A
6 D
7 B
8 A
9 A
10 A
11 B
12 C
13 D
sap_cca_questions_answers.htm
Advertisements