SAP CCA Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP CCA. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP CCA Mock Test II

Q 1 - While creating a Cost element group structure, you can create which of the following elements in Cost element group structure?

A - Same Level

B - Lower Level

C - Cost Element

D - B & C

E - All of the above

Answer : E

Q 2 - Which of the following can be used to copy actuals to a target planning version?

A - Cost Center

B - Cost Element

C - Actual Version

D - All of the above

Answer : A

Q 3 - Which of the following determines where costs are incurred in the organization?

A - Cost Center Accounting

B - Internal Orders

C - Cost Element Accounting

D - All of the above

Answer : A

Q 4 - Which of the following can be used to monitor the costs of a time-restricted job or the costs for the production of activities or can also be used for the long-term monitoring of costs?

A - Cost Center Accounting

B - Internal Orders

C - Cost Element Accounting

D - All of the above

Answer : B

Explanation

SAP CO internal order monitor the parts of the costs and in few cases, the revenues of the organization.

You can create an internal order to monitor the costs of a time-restricted job or the costs for the production of activities. Internal orders can also be used for the long-term monitoring of costs.

Investment cost related to fixed assets are monitored using Investment orders.

Q 5 - If you are able to create a primary cost element in SAP CO system. What would you check first?

A - A Valid Cost Element Category exists

B - P/L account exists

C - G/L has the same currency as Controlling Area.

D - All of the above

Answer : B

Q 6 - Which of the following currency type is used for cost accounting and is based on assignment control indicator and currency type?

A - Controlling Area Currency

B - Object Currency

C - Transaction Currency

D - None of these

Answer : A

Explanation

Controlling area currency

The system uses this currency for cost accounting. This currency is set up when you create the controlling area. It is based on the assignment control indicator and the currency type.

Q 7 - The transaction currency can differ from the controlling area currency and the object currency?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Which of the following provides a transaction-based and cross-functional approach for activity output in which several cost centers are involved?

A - Cost Center Accounting

B - Internal Orders

C - Activity Based Costing

D - All of the above

Answer : C

Q 9 - In SAP system, you consider Controlling (CO) and Financial Accounting (FI) as two independent components and data flow occurs between two components?

A - True

B - False

Answer : A

Q 10 - Costs and revenues incurred for activities for external partners or for internal activities that do not form part of the core business for your organization are monitored using?

A - Internal Order

B - Investment Order

C - Accrual Order

D - Order with Revenues

Answer : D

Explanation

Investment cost related to fixed assets are monitored using Investment orders.

Period-related accrual calculation between expenses in FI and the costing-based costs debited in Cost Accounting are monitored using Accrual orders.

Costs and revenues incurred for activities for external partners or for internal activities that do not form part of the core business for your organization are monitored using order with revenues.

Q 11 - An internal Order is used as an interim collector of costs and is used for planning, monitoring, and when job has been completed, you settle the costs to one or more receivers like cost centers, fixed assets, etc.?

A - True

B - False

Answer : A

Q 12 - How to perform settlement of IO to Cost Centers?

A - KO02

B - KAH01

C - KX01

D - None of the above

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 E
2 A
3 A
4 B
5 B
6 A
7 A
8 C
9 A
10 D
11 A
12 A
sap_cca_questions_answers.htm
Advertisements