Writing a signed number for a real-world situation Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Writing a signed number for a real-world situation. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Write a signed integer for following real-world situation.

16 degrees below zero temperature.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Below zero temperatures are represented by negative signed integers.

Step 2:

16 degrees below zero temperature is represented by the signed integer −16.

Q 2 - Write a signed integer for following real-world situation.

The opposite of -299.

Answer : D

Explanation

Step 1:

The opposite of negative signed integer is represented by a positive signed integer.

Step 2:

The opposite of -299 is represented by the signed integer +299 or just 299.

Q 3 - Write a signed integer for following real-world situation.

A gain of eleven pounds in weight.

Answer : C

Explanation

Step 1:

A gain is represented by a positive signed integer.

Step 2:

A gain of eleven pounds in weight is represented by the signed integer +11

Q 4 - Write a signed integer for following real-world situation.

The stock market went down 850 points today.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Stock market going down is represented by negative signed integer.

Step 2:

The given statement 'The stock market went down 850 points today' is represented by the signed integer −850

Q 5 - Write a signed integer for following real-world situation.

A pay cut of $490.

Answer : B

Explanation

Step 1:

A pay cut is represented by a negative signed integer.

Step 2:

A pay cut of $490 is represented by the signed integer −490

Q 6 - Write a signed integer for following real-world situation.

425 feet above sea level.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Position above sea level is represented by a positive signed integer.

Step 2:

425 feet above sea level is represented by the signed integer + 425

Q 7 - Write a signed integer for following real-world situation.

The opposite of 539.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of positive signed integer is represented by a negative signed integer.

Step 2:

The opposite of 539 is represented by the signed integer −539

Q 8 - Write a signed integer for following real-world situation.

84 feet below sea level.

Answer : C

Explanation

Step 1:

Position below sea level is represented by a negative signed integer.

Step 2:

84 feet below sea level is represented by the signed integer −84

Q 9 - Write a signed integer for following real-world situation.

A deposit of $2,860 in bank account

Answer : B

Explanation

Step 1:

A deposit in a bank is represented by a positive signed integer.

Step 2:

A deposit of $2,860 in bank account is represented by the signed integer +2860

Q 10 - Write a signed integer for following real-world situation.

Stock market went up 3,690 points

Answer : A

Explanation

Step 1:

Stock market going up is represented by positive signed integer.

Step 2:

The statement "Stock market went up 3,690 points" is represented by the signed integer +3690


writing_signed_number_for_real_world_situation.htm

Advertisements
E-Books Store