Absolute value of a number Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Absolute value of a number. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the absolute value of the following number:

+18

Answer : C

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number +18 is |+18| = 18

Q 2 - Find the absolute value of the following number:

−23

Answer : A

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number −23 is |−23| = 23

Q 3 - Find the absolute value of the following number:

0

Answer : B

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number 0 is |0| = 0

Q 4 - Find the absolute value of the following number:

+29

Answer : D

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number +29 is |+29| = 29

Q 5 - Find the absolute value of the following number:

−37

Answer : A

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number −37 is |−37| = 37

Q 6 - Find the absolute value of the following number:

+46

Answer : C

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number +46 is |+46| = 46

Q 7 - Find the absolute value of the following number:

−51

Answer : B

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number −51 is |−51| = 51

Q 8 - Find the absolute value of the following number:

+68

Answer : D

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number +68 is |+68| = 68

Q 9 - Find the absolute value of the following number:

−73

Answer : A

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number −73 is |−73| = 73.

Q 10 - Find the absolute value of the following number:

+113

Answer : B

Explanation

Step 1:

The absolute value of any number (other than 0) is always positive.

Step 2:

The absolute value of the number +113 is |+113| = 113


absolute_value_of_number.htm

Advertisements