Ordering integers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Ordering integers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Order the following integers from least to the greatest:

22, −13, −18, 3, −2

Answer : C

Explanation

Step 1:

The smallest number = −18; The largest number = 22

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from least to greatest we get −18 < −13 < −2 < 3 < 22

Q 2 - Order the following integers from least to the greatest:

−22, −39, 20, 16, 1

Answer : A

Explanation

Step 1:

The smallest number = −39; The largest number = 20

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from least to greatest we get −39 < −22 < 1 < 16 < 20

Q 3 - Order the following integers from least to the greatest:

9, −4, 7, 2, 5

Answer : B

Explanation

Step 1:

The smallest number = −4; The largest number = 9

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from least to greatest we get −4 < 2 < 5 < 7 < 9

Q 4 - Order the following integers from least to the greatest:

32, 44, −13, 3, 2

Answer : D

Explanation

Step 1:

The smallest number = −13; The largest number = 44

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from least to greatest we get −13 < 2 < 3 < 32 < 44

Q 5 - Order the following integers from least to the greatest:

−6, 20, −9, −11, 17

Answer : A

Explanation

Step 1:

The smallest number = −11; The largest number = 20

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from least to greatest we get −11 < −9 < −6 < 17 < 20

Q 6 - Order the following integers from the greatest to the least:

20, 12, −21, 15, 3

Answer : B

Explanation

Step 1:

The smallest number = −21; The largest number = 20

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from greatest to least we get 20 > 15 > 12 > 3 > −21

Q 7 - Order the following integers from the greatest to the least:

−7, 12, −19, 9, 2

Answer : D

Explanation

Step 1:

The smallest number = −19; The largest number = 12

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from greatest to least we get 12 > 9 > 2 > −7 > −19

Q 8 - Order the following integers from the greatest to the least:

23, 12, −13, −10, 0

Answer : C

Explanation

Step 1:

The smallest number = −13; The largest number = 23

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from greatest to least we get 23 > 12 > 0 > −10 > −13

Q 9 - Order the following integers from the greatest to the least:

3, 11, −10, −21, 7

Answer : B

Explanation

Step 1:

The smallest number = −21; The largest number = 11

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from greatest to least we get 11 > 7 > 3 > −10 > −21

Q 10 - Order the following integers from the greatest to the least:

2, −3, −19, 29, −12

Answer : A

Explanation

Step 1:

The smallest number = −12; The largest number = 2

Step 2:

Comparing the integers two at a time and ordering them from greatest to least we get 29 > 2 > −3 > −12 > −19


ordering_integers.htm

Advertisements
E-Books Store