Plotting rational numbers on a number line Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Plotting rational numbers on a number line. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Plot $\frac{2}{3}$ and $1\frac{1}{3}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.1

Answer : A

Explanation

Step 1:

$\frac{2}{3}$ (A) lies between 0 and 1; $1\frac{1}{3}$ (B) lies between 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.1A
Q 2 - Plot $\frac{1}{4}$ and $1\frac{2}{4}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.2

Answer : B

Explanation

Step 1:

$\frac{1}{4}$ (A) lies between 0 and 1; $1\frac{2}{4}$ (B) lies between 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.2B
Q 3 - Plot $1\frac{1}{3}$ and $2\frac{5}{6}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.3

Answer : C

Explanation

Step 1:

$1\frac{2}{6}$ (A) lies between 1 and 2; $2\frac{5}{6}$ (B) lies between 2 and 3

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.3C
Q 4 - Plot $-1\frac{1}{2}$ and $1\frac{5}{8}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.4

Answer : D

Explanation

Step 1:

$-1\frac{4}{8}$ (A) lies between -1 and -2; $1\frac{5}{8}$ (B) lies between 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.4D
Q 5 - Plot $\frac{5}{8}$ and $2\frac{3}{8}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.5

Answer : B

Explanation

Step 1:

$\frac{5}{8}$ (A) lies between 0 and 1; $2\frac{3}{8}$ (B) lies between 2 and 3

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.5B
Q 6 - Plot $−\frac{1}{3}$ and $1\frac{2}{3}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.6

Answer : A

Explanation

Step 1:

$−\frac{1}{3}$ (A) lies between 0 and -1; $1\frac{2}{3}$ (B) lies between 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.6A
Q 7 - Plot $−\frac{1}{2}$ and $1\frac{3}{4}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.7

Answer : D

Explanation

Step 1:

$−\frac{2}{4}$ (A) lies between 0 and -1; $1\frac{3}{4}$ (B) lies between 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.7D
Q 8 - Plot $−1\frac{1}{2}$ and $1\frac{4}{6}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.8

Answer : C

Explanation

Step 1:

$−1\frac{3}{6}$ (A) lies between -1 and -2; $1\frac{4}{6}$ (B) lies btw 1 and 2

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.8C
Q 9 - Plot $1\frac{1}{6}$ and $2\frac{3}{6}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.9

Answer : B

Explanation

Step 1:

$1\frac{1}{6}$ (A) lies between 1 and 2; $2\frac{3}{6}$ (B) lies between 2 and 3

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.9B
Q 10 - Plot $\frac{3}{4}$ and $2\frac{7}{8}$ on the number line below

Plotting rational numbers on a number line Quiz 10.10

Answer : A

Explanation

Step 1:

$\frac{6}{8}$ (A) lies between 0 and 1; $2\frac{7}{8}$ (B) lies between 2 and 3

Step 2:

Plotting rational numbers on a number line 10.10A

plotting_rational_numbers_on_number_line.htm

Advertisements