Plotting opposite integers on a number line Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Plotting opposite integers on a number line. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Plot the integer 19 and its opposite on the number line.

Answer : C

Explanation

Step 1:

The opposite of 19 is −19.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.1C
Q 2 - Plot the integer −23 and its opposite on the number line.

Answer : D

Explanation

Step 1:

The opposite of −23 is 23.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.2D
Q 3 - Plot the integer 32 and its opposite on the number line.

Answer : B

Explanation

Step 1:

The opposite of 32 is −32.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.3B
Q 4 - Plot the integer −45 and its opposite on the number line.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of −45 is 45.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.4A
Q 5 - Plot the integer 77 and its opposite on the number line.

Answer : C

Explanation

Step 1:

The opposite of 77 is −77.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.5C
Q 6 - Plot the integer −15 and its opposite on the number line.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of −15 is 15.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.6A
Q 7 - Plot the integer 27 and its opposite on the number line.

Answer : B

Explanation

Step 1:

The opposite of 27 is −27.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.7B
Q 8 - Plot the integer −11 and its opposite on the number line.

Answer : D

Explanation

Step 1:

The opposite of −11 is 11.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.8D
Q 9 - Plot the integer 55 and its opposite on the number line.

Answer : C

Explanation

Step 1:

The opposite of 55 is −55.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.9C
Q 10 - Plot the integer −38 and its opposite on the number line.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of −38 is 38.

Step 2:

These integers on number line are as shown below.

Plotting opposite integers on a number line 6.A10

plotting_opposite_integers_on_number_line.htm

Advertisements
E-Books Store