Comparing signed numbers relating to a real-world situation Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Comparing signed numbers relating to a real-world situation. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

A withdrawal of thirteen hundred dollars from the account; A deposit of fifteen hundred dollars in an account

Answer : A

Explanation

Step 1:

The statements ‘A withdrawal of thirteen hundred dollars from the account’ and ‘A deposit of fifteen hundred dollars in an account’ are represented by signed integers −1300 and +1500

Step 2:

Comparing

−1300 < +1500

Q 2 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

Fifty-two feet below sea level; Forty-five feet above sea level.

Answer : C

Explanation

Step 1:

The statements ‘Fifty-two feet below sea level’ and ‘Forty-five feet above sea level’ are represented by signed integers −52 and +45

Step 2:

Comparing

−52 < +45

Q 3 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

A pay cut of $3,060; A raise of $11,750.

Answer : B

Explanation

Step 1:

The statements ‘A pay cut of $3,060’ and ‘A raise of $11,750’ are represented by signed integers −3060 and +11750

Step 2:

Comparing

−3060 < +11750

Q 4 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

A temperature of thirty-nine degrees above zero; A temperature of twenty-five degrees below zero.

Answer : D

Explanation

Step 1:

The statements ‘A temperature of thirty-nine degrees above zero’ and ‘A temperature of twenty-five degrees below zero.’ are represented by signed integers +39 and −25

Step 2:

Comparing

+39 > −25

Q 5 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

Thirty-eight feet below sea level; Ninety-six feet above sea level.

Answer : B

Explanation

Step 1:

The statements ‘Thirty-eight feet below sea level’ and ‘Ninety-six feet above sea level’ are represented by signed integers −38 and +96

Step 2:

Comparing

−38 < −96

Q 6 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

Sixty-five feet below sea level; Seventy-one feet above sea level.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The statements ‘Sixty-five feet below sea level’ and ‘Seventy-one feet above sea level’ are represented by signed integers −65 and +71

Step 2:

Comparing

−65 < +71

Q 7 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

A gain of fifteen pounds; A loss of twenty-seven pounds

Answer : C

Explanation

Step 1:

The statements ‘A gain of fifteen pounds’ and ‘A loss of twenty-seven pounds’ are represented by signed integers +15 and −27

Step 2:

Comparing

15 > −27

Q 8 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations

The stock market went up 2,500 points today. The stock market went down 1,150 points yesterday.

Answer : D

Explanation

Step 1:

The statements ‘The stock market went up 2,500 points today’ and ‘The stock market went down 1,150 points yesterday’ are represented by signed integers +2500 and −1150

Step 2:

Comparing

2500 > −1150

Q 9 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

Fifty-nine feet below sea level; Twenty-four feet above sea level.

Answer : B

Explanation

Step 1:

The statements ‘Fifty-nine feet below sea level’ and ‘Twenty-four feet above sea level’ are represented by signed integers −59 and +24

Step 2:

Comparing

−59 < +24

Q 10 - Compare the signed numbers relating to following real-world situations.

A deposit of four thousand dollars in an account; A withdrawal of eight hundred dollars from the account.

Answer : A

Explanation

Step 1:

The statements ‘A deposit of four thousand dollars in an account’ and ‘A withdrawal of eight hundred dollars from the account’ are represented by signed integers +4000 and −800

Step 2:

Comparing

+4000 > −800


comparing_signed_numbers_relating_to_real_world_situation.htm

Advertisements
E-Books Store