Finding opposites of integers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding opposites of integers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the opposite of the following integer:

47

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of a positive integer is a negative integer.

Step 2:

The opposite of the integer 47 is −47.

Q 2 - Find the opposite of the following integer:

−26

Answer : C

Explanation

Step 1:

The opposite of a negative integer is a positive integer.

Step 2:

The opposite of the integer −26 is +26.

Q 3 - Find the opposite of the following integer:

53

Answer : D

Explanation

Step 1:

The opposite of a positive integer is a negative integer.

Step 2:

The opposite of the integer 53 is −53.

Q 4 - Find the opposite of the following integer:

−94

Answer : B

Explanation

Step 1:

The opposite of a negative integer is a positive integer.

Step 2:

The opposite of the integer −94 is +94.

Q 5 - Find the opposite of the following integer:

22

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of a positive integer is a negative integer.

Step 2:

The opposite of the integer 22 is −22.

Q 6 - The opposite of the integer 22 is −22.

−68

Answer : B

Explanation

Step 1:

The opposite of a negative integer is a positive integer.

Step 2:

The opposite of the integer −68 is +68.

Q 7 - Find the opposite of the following integer:

89

Answer : D

Explanation

Step 1:

The opposite of a positive integer is a negative integer.

Step 2:

The opposite of the integer 89 is −89.

Q 8 - Find the opposite of the following integer:

−48

Answer : C

Explanation

Step 1:

The opposite of a negative integer is a positive integer.

Step 2:

The opposite of the integer −48 is +48.

Q 9 - Find the opposite of the following integer:

96

Answer : B

Explanation

Step 1:

The opposite of a positive integer is a negative integer.

Step 2:

The opposite of the integer 96 is −96.

Q 10 - Find the opposite of the following integer:

−85

Answer : A

Explanation

Step 1:

The opposite of a negative integer is a positive integer.

Step 2:

The opposite of the integer −85 is +85.


finding_opposites_of_integers.htm

Advertisements