Current Affairs May 2019 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which international agency described that Moon is shrinking and shaking from millions of years?

A - ISRO

B - NASA

C - Roscosmos

D - CNSA

Answer : B

Q 2 - Who has been appointed as Yes Bank’s Additional Director by RBI?

A - G Prasad

B - R Gandhi

C - M Mahesh

D - P Pandey

Answer : B

Q 3 - UPI payments app BharatPe appointed which personality as its Brand Ambassador?

A - Aamir Khan

B - Amitabh Bachchan

C - Salman Khan

D - Akshay Kumar

Answer : C

Q 4 - As per the recent tweet of Indian Army, which of the following creature’s footprints are found in Himalayas?

A - Alien

B - Yeti

C - Godzilla

D - Dinosaur

Answer : B

Q 5 - YS JaganMohan Reddy is selected as Chief Minister of ____________.

A - Telangana

B - Andhra Pradesh

C - Tamilnadu

D - Karnataka

Answer : B

Q 6 - _____ becomes the 1st black South African woman to conquer Mount Everest.

A - Bokamoso

B - Saray Khumalo

C - Tshegofatso

D - Karabo

Answer : B

Q 7 - Japan got its new emperor ________ on 1st May.

A - Akihito

B - Naruhito

C - Hirohito

D - None of the above

Answer : B

Q 8 - PC Chandra Puraskaar 2019 conferred to Padma Bhushan _________.

A - A H M Mustafa Kamal

B - Golam Dastagir Gazi

C - Yeafesh Osman

D - Dr. Devi Prasad Shetty

Answer : D

Q 9 - Indian Army is commemorating 2019 as ___________ to reach out to the next of kin of battle casualties.

A - the Year of solidarity

B - the Year of Balidaan

C - the Year of Next of Kin

D - None of the above

Answer : C

Q 10 - Tech Mahindra signed a defence contract worth Rs.300 crore with __________.

A - Indian Air Force

B - Indian Navy

C - Indian Army

D - the Government of India

Answer : B

Advertisements