- Android - Home
- Android - Overview
- Android - Environment Setup
- Android - Architecture
- Android - Application Components
- Android - Hello World Example
- Android - Resources
- Android - Activities
- Android - Services
- Android - Broadcast Receivers
- Android - Content Providers
- Android - Fragments
- Android - Intents/Filters
- Android - UI Layouts
- Android - UI Controls
- Android - Event Handling
- Android - Styles and Themes
- Android - Custom Components
- Android Advanced Concepts
- Android - Drag and Drop
- Android - Notifications
- Location Based Services
- Android - Sending Email
- Android - Sending SMS
- Android - Phone Calls
- Publishing Android Application
- Android Useful Examples
- Android - Alert Dialoges
- Android - Animations
- Android - Audio Capture
- Android - AudioManager
- Android - Auto Complete
- Android - Best Practices
- Android - Bluetooth
- Android - Camera
- Android - Clipboard
- Android - Custom Fonts
- Android - Data Backup
- Android - Developer Tools
- Android - Emulator
- Android - Facebook Integration
- Android - Gestures
- Android - Google Maps
- Android - Image Effects
- Android - ImageSwitcher
- Android - Internal Storage
- Android - JetPlayer
- Android - JSON Parser
- Android - Linkedin Integration
- Android - Loading Spinner
- Android - Localization
- Android - Login Screen
- Android - MediaPlayer
- Android - Multitouch
- Android - Navigation
- Android - Network Connection
- Android - NFC Guide
- Android - PHP/MySQL
- Android - Progress Circle
- Android - ProgressBar
- Android - Push Notification
- Android - RenderScript
- Android - RSS Reader
- Android - Screen Cast
- Android - SDK Manager
- Android - Sensors
- Android - Session Management
- Android - Shared Preferences
- Android - SIP Protocol
- Android - Spelling Checker
- Android - SQLite Database
- Android - Support Library
- Android - Testing
- Android - Text to Speech
- Android - TextureView
- Android - Twitter Integration
- Android - UI Design
- Android - UI Patterns
- Android - UI Testing
- Android - WebView Layout
- Android - Wi-Fi
- Android - Widgets
- Android - XML Parsers
- Android Useful Resources
- Android - Questions and Answers
- Android - Useful Resources
- Android - Discussion
Android Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Android. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - What is a context in android ?
A - It is an interface to store global information about an application
B - It is used to create new components.
C - Android has two contexts, those are getContext() and getApplicationContext()
Answer : D
Explanation
Context is used to create new components or objects like views and it is used to start activity and services. Android has two kinds of contexts and those are getContext() and getApplicationContext().
Q 2 - WHich of the following is/are are the subclasses in Android?
Answer : E
Explanation
Action bar,Launcher, Preference and Tab activities are subclasses of activities in android
Q 3 - What is the difference between services and thread in android?
A - Services performs functionalities in the background. By default services run on main thread only
Answer : A
Explanation
Services work in the background without any UI and it updates UI by using thread. By default, every service is having a main thread.
Q 4 - How many broadcast receivers are available in android?
D - sendBroadcast(),sendOrderBroadcast(),and sendStickyBroadcast().
Answer : D
Explanation
sendBroadcast() &miuns; It's normal broadcast.
sendOrderBroadcast() &miuns; It has an order priority
sendStickyBroadcast() &miuns; Intent passed with broadcast for future users.
Q 5 - What is an anonymous class in android?
B - A class that does not have a name but have functionalities in it
Answer : B
Explanation
Anonymous class doesn't have class name but has some functionalities in it.
Q 6 - What is ADB in android?
Answer : C
Android debug bridge is a client and a server modelled tool and acts as a bridge between client and server.
Q 7 - What are the functionalities of HTTP Client interface in android?
Answer : D
HTTP Client has the capabilities to manage connections, cookies and Authentication.
Q 8 - What is sandbox in android?
A - Each application runs securely in sandbox without interrupting another process
Answer : A
Each application runs securely in sandbox without interrupting another process. If an application is running in a sandbox, outside application can't touch sandbox application
Q 9 - What are commands needed to create APK in android?
A - No need to write any commands
B - Create apk_android in command line
Answer : C
Using with Javac, we can compile Java files
Use dx tool to convert all Java class files to single dex file
Use AAPT tool to create apk file
Sign the apk file by using jar signer
Zipalign of signed apk
Q 10 - How do you join two notifications in android?
A - Give same id for both notifications
B - Write notification code two times
Answer : E
Give same id for both notifications.
nm.notify(1,notification);
