SAP Fiori Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Fiori. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - To communicate between SAP Fiori Backend and Frontend server, which of the following connection type is configured?

A - HTTPS

B - RFC connection Type 3

C - RFC connection Type 2

D - TCP/IP

Answer : B

Explanation

To define a trust relationship between SAP system and SAP NetWeaver gateway host by configuring SAP system to be trusting system and NetWeaver gateway host to be the trusted system. It enables remote logon for users who use the same user data in both SAP NetWeaver Gateway host and SAP system.

Q 2 - You can implement enhanced security in SAP Back end server while configuring Central Hub deployment of NetWeaver gateway. Which of the following allow you to implement this?

A - As Gateway is configured multiple times

B - Business suite and NW gateway are deployed on same server

C - Business logic and Backend data from UI layer

D - It is recommended for test environment

Answer : C

Explanation

UI layer and SAP NetWeaver gateway is contained in ABAP Front-end server. The ABAP back end server contains business logic and back end data. Separating business logic and back end data from UI layer has below advantages −

Single Point of maintenance for UI issues- such as browser support and updated version of SAP UI5 libraries.

Central place for theming and branding SAP Fiori Apps. Routing and composition of multiple backend systems is supported.

Single Point of access to backend systems and enhanced security because of no direct access to backend system. SAP recommends Central Hub deployment especially for Productive environment. Separate NetWeaver Gateway system is required.

Q 3 - While configuring SAP Fiori architecture, Transaction apps, Factsheets and Analytical apps are configured on which of the following systems?

A - Hana XS engine, Search models, Any DB

B - Hana XS engine, Search models, Reverse Proxy

C - Any DB, Search models, Hana XS engine

D - Any DB, HANA XS engine, Search models

Answer : C

Explanation

Transaction Apps are only apps that don’t have to run on Hana system. They can run on any Database. All factsheets, Analytical apps and Small Business Apps run on SAP Hana. Only Fact sheet requires Search Models. Only Analytical Apps requires Hana XS Engine and KPI Framework is needed for Smarts Business Apps.

Q 4 - In SAP Fiori Work flow, it can be used on which of the following device type?

A - Tablet

B - Mobile

C - Desktop

D - B & C

E - All of the above

Answer : E

Q 5 - To create Business Add-In (BAdI), which of the below transaction is used?

A - SE 19

B - SE 80

C - SE 18

D - SE 38

Answer : C

Q 6 - GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system. To expose Gateway service, which of the following system alias should be used?

A - Remote

B - Local

C - <Client> <SID>

D - <SID> <Client>

Answer : B

Explanation

If the GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system, then the system alias will probably be LOCAL.

Q 7 - In intent based navigation, Navigation inside a single application has to be performed by the application.

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - In UI controller Extensibility, which of the following function is event handler and must be of void or int type, with no parameters?

A - OnInit

B - myNewFunction

C - OnSlide

D - OnPanelClick

Answer : A

Explanation

The OnInit() function is the Init event handler. It must be of void or int type, with no parameters −

void OnInit();

The Init event is generated immediately after an Expert Advisor or an indicator is downloaded; this event is not generated for scripts. The OnInit() function is used for initialization.

Q 9 - To connect search providers to embedded search to make objects of a specific type that are stored on them available for searching, which of the following can be used?

A - Control Bar

B - Administration Cockpit

C - Search and Analytics Modeler

D - Search Object Connectors

Answer : D

Explanation

Search Object Connectors −

They are used to connect search providers to embedded search to make objects of a specific type that are stored on them available for searching. You can create search object connectors in the modeler using predefined models.

Q 10 - In SAP Hana Server side encryption, which of the below encryption type is used for storing internal column data securely?

A - Data Volume Encryption

B - Internal Data Encryption Service

C - Secure store in the file system SSFS

D - B and C

E - None of the above

Answer : B

sap_fiori_questions_answers.htm
Advertisements