QC Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to QC Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

QC Mock Test II

Answer : B

Explanation

The manual test allows leveraging of test configurations.

Q 2 - Which application can you use to design a new Custom Report Template?

A - Microsoft Excel

B - Microsoft Word

C - HP Template Generator

D - Document Generator

Answer : B

Explanation

Microsoft Word is used to design to new custom report template.

Answer : D

Explanation

Configuration tab of a report lets us to select the report output format.

Q 5 - Which integrations for HP Application Lifecycle Management are supported by the Free HP ALM Mylyn Connector? (Select two.)

  1. Microsoft TFS connector

  2. Bugzilla

  3. Collabnet connector

  4. CVS

  5. Rational CiearQuest

A - (1) and (2) only

B - (2) and (4) only

C - (3) and (5) only

D - (3) and (2) only

Answer : B

Explanation

Bugzilla and CVS integrations are supported by the Free HP ALM Mylyn Connector.

Q 6 - From which tabs in the Test Lab module can you add tests to a test set? (Select two.)

  1. Testing Tree tab

  2. Requirements Tree tab

  3. Test Plan Tree tab

  4. Releases Tree tab

  5. Cycle Tree tab

A - (1) and (3) only

B - (2) and (3) Only

C - (4) and (5) Only

D - (4) and (1) only

Answer : B

Explanation

Requirements Tree and Test Plan tree tabs in the Test Lab module allows you add tests to a test set.

Answer : D

Explanation

It creates duplicate representative requirements for any re-imported activities that have different GUIDs than before.

Q 10 - What can you do by creating a new Requirement Type? (Select two.)

  1. Define a new KPI

  2. Define which fields are required

  3. Associate the new requirement with a Cycle

  4. Define a Rich Text Template

  5. Define new requirement coverage status

A - (1) and (3) only

B - (2) and (4) Only

C - (2) and (5) Only

D - (1) and (3) Only

Answer : B

Explanation

We can define which fields are required and defeine a Rich Text template by creating a new requirement type.

Answer : A

Explanation

SQL queries on the project database.

Q 12 - In the Test Plan module, which graph enables you to correlate the number of tests and the elapsed time interval?

A - Tests Summary graph

B - Tests Results graph

C - Tests Trend graph

D - Tests Progress graph

Answer : A

Explanation

Tests Progress graph enables you to correlate the number of tests and the elapsed time interval

Q 14 - What are the advantages of clearly and correctly defining requirements at the front end of a project? (Select three.)

  1. Sets clear expectations between stakeholders

  2. Improves the automated test performance

  3. Provides stakeholders with guidelines of what the priorities are

  4. Cuts waste and eliminates unnecessary expenditure

  5. Allows integration with external tools

  6. Eases the association between test sets and cycles

A - (1) (3) and (4) only

B - (2) (4) and (6) only

C - (1) (3) and (5) only

D (1) (2) and (6) only

Answer : A

Explanation

Advantages are : Sets clear expectations between stakeholders, Provides stakeholders with guidelines of what the priorities are and Cuts waste and eliminates unnecessary expenditure.

Q 15 - Which feature enables the manager of an HP Application Lifecycle Management project to define a snapshot of the requirements after they are signed off by users?

A - Baseline

B - Traceability Matrix

C - Document Generator

D - Graph Wizard

Answer : A

Explanation

Baseline enables the manager of an HP Application Lifecycle Management project to define a snapshot of the requirements after they are signed off by users

Q 17 - Coverage Progress and Outstanding Defects are two graphs for tracking progress and quality of your releases. Which entities must be assigned to the release and cycle for these graphs to provide the complete information for your release? (Select three.)

  1. Tests

  2. Components

  3. Resources

  4. Test Sets

  5. Requirements

  6. Defects

A - (4) (5) and (6) only

B - (1) (2) and (3) only

C - (1) (3) and (5) only

D - (2) (4) and (6) only

Answer : A

Explanation

Test Sets, Requirements, defects must be assigned to the release and cycle for these graphs to provide the complete information for your release.

Answer : A

Explanation

Models must be created in standard BPMN or EPC modeling tools.

Q 20 - Which HP Application Lifecycle Management module allows you to manage, view, and create graphs?

A - Management

B - Dashboard

C - Reports

D - Business Objects

Answer : B

Explanation

Dashboard allows you to manage, view, and create graphs.

Q 21 - Which elements are considered part of the Defects module? (Select three.)

  1. Defects grid

  2. Test grid

  3. Link defect

  4. Grid filters

  5. Defects toolbar

  6. Rich textbox

A - (1) (4) and (5) only

B - (1) (2) and (3) only

C - (1) (3) and (5) only

D - (2) (4) and (6) only

Answer : A

Explanation

Defects grid,Grid filters and Defects toolbar are considered part of the Defects module.

Q 22 - In accordance with best practice, what should you do before logging a new defect?

A - Assign a defect ID.

B - Search for an existing defect.

C - Copy from an existing defect.

D - Link the defect with a requirement.

Answer : B

Explanation

before lodging a new defect, Search for an existing defect.

Q 23 - What can be directly associated with defects?

  1. Requirements

  2. Test resources

  3. Test sets

  4. Test components

  5. Test instances

  6. Baselines

A - (1) (2) and (3)

B - (1) (3) and (5)

C - (2) (4) and (6)

D - (1) (2) and (5)

Answer : C

Explanation

Requirements, test components and test instances can be associated to defects.

Q 24 - Which ALM modules enable you to perform version control? (Select two.)

  1. Test Plan, Test Resources

  2. Test Plan, Test Lab

  3. Test Resources, Defects

  4. Requirements, Business Components

A - (1) and (3) only

B - (4) and (2) Only

C - (2) and (3) Only

D - (1) and (4) only

Answer : D

Explanation

Test Plan, Test Resources, Requirements and Business Components enable you to perform version control.

Q 25 - In a version controlled project, which command enables you to create a new version for an entity?

A - CHECK OUT

B - CHECK IN

C - Generate Version number

D - ASSIGN

Answer : B

Explanation

Check in will create a new version number.

Q 26 - In a version controlled project, which icon indicates that you have an entity checked-out?

A - Red lock icon

B - Blue lock icon

C - Green lock icon

D - Yellow lock icon

Answer : A

Explanation

Red lock icon represents that you have an entity checked-out.

Q 27 - Your project manager wants you to use an existing set of requirements and tests across five projects in your organization. Which function should you use to accomplish this?

A - Baseline

B - Template

C - Component

D - Version

Answer : A

Explanation

Baseline allows you to use an existing set of requirements and tests across five projects in your organization.

Q 28 - What does baseline enable a user to do? (Select two.)

  1. Establish a snapshot of the library at a specific point in time

  2. Establish a screenshot of the Library Tree at every point in time

  3. Keep track of changes made to a project over time

  4. Keep track of modifications made to the Quality Center software over time

  5. Keep track of changes made to a project plan over time

A - (1) and (3) only

B - (2) and (4) only

C - (1) and (2) only

D - (3) and (5) only

Answer : A

Explanation

baseline enables to Establish a snapshot of the library at a specific point in time and to Keep track of changes made to a project over time

Answer : C

Explanation

The synchronizing library is updated with changes made in the other library.

Q 30 - Which module enables you to view the instances of tests ?

A - Test Resources

B - Test Plan

C - Test Lab

D - Business Components

Answer : C

Explanation

Test Lab enables you to view the instances of tests.

Q 31 - What are functions of the Dashboard module? (Select four.)

  1. Create standard and Excel reports

  2. Export and publish dashboard pages

  3. Create dashboard pages

  4. Create, view, and manage graphs

  5. Create and view defects

  6. Generate results

  7. Analyze HP ALM data

A - (1) (3) (4) and (7)

B - (1) (3) (5) and (7)

C - (2) (4) (6) and (7)

D - (3) (4) (5) and (7)

Answer : A

Explanation

Dashboard module consists of Creating standard and Excel reports,creating dashboards, generate graphs and analyze data from ALM.

Q 32 - Which tool enables you to export data from ALM to a Microsoft Word document?

A - Word Document Generator

B - Document Generator

C - Data Exporter

D - Data Export Wizard

Answer : B

Explanation

Document Generator enables you to export data from ALM to a Microsoft Word document.

Q 33 - Which type of data from an Excel spreadsheet can be imported Into ALM? (Select three.)

  1. Requirements

  2. Tests

  3. Test instances

  4. Defects

  5. Baseline

  6. Test plan

A - (1) (2) and (3)

B - (1) (2) and (4)

C - (2) (4) and (6)

D - (1) (3) and (5)

Answer : B

Explanation

Requirements, Tests and defects can be imported to ALM via Excel plugin.

Answer : B

Explanation

To verify if the Excel plugin has been installed properly, navigate to Excel Spreadsheet → Tools → Export to ALM.

Answer : A

Explanation

priority refers to how soon the defect needs to be fixed.

Q 36 - Using Dashboard, what is the maximum number of graphs per page that you can create by default?

A - 6

B - 4

C - 8

D - 10

Answer : B

Explanation

We can generate 4 graphs per page in ALM by default.

Q 37 - When creating an Excel report, what is used to extract the data?

A - Data Definition Wizard

B - Structured Data Wizard

C - Data Definition Language

D - Structured Query Language

Answer : D

Explanation

Structured Query Language is used to extract the data.

Q 39 - What are the advantages of a well-defined requirement? (Select four.)

  1. Aids development and testing

  2. Establishes guidelines for the Center of Excellence

  3. Helps prevent scope creep

  4. Sets clear expectations between teams

  5. Facilitates reuse of test cases

  6. Saves time and money

  7. Helps define libraries

A - (2) (4) (6) and (7)

B - (1) (3) (5) and (7)

C - (1) (3) (4) and (6)

D - (1) (4) (6) and (7)

Answer : C

Explanation

It aids development and testing, prevents scope creep, Sets clear expectations between teams and Saves time and money.

Q 40 - What should you consider while gathering requirements?

A - Customer's expectations

B - Testing processes

C - Developers expectations

D - Life cycle model

Answer : A

Explanation

Customers expectations should be considered while gathering requirements.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 D
4 C
5 B
6 B
7 A
8 A
9 D
10 B
11 A
12 A
13 D
14 A
15 A
16 A
17 A
18 A
19 A
20 B
21 A
22 B
23 C
24 D
25 B
26 A
27 A
28 A
29 C
30 C
31 A
32 B
33 B
34 B
35 A
36 B
37 D
38 C
39 C
40 A
qc_questions_answers.htm
Advertisements