QC Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to QC Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

QC Mock Test III

Q 1 - Which button should you use to link a test from the Test Plan Tree to a requirement?

A - Add to Requirements.

B - Add to Coverage.

C - Add to Link Tests.

D - Add to Req Coverage.

Answer : B

Explanation

Add to Coverage button should be used to link a test from the Test Plan Tree to a requirement.

Q 2 - In the automatic conversion of requirements to tests, a requirement can be converted into what?

A - Folders, scripts, or design steps.

B - Files, folders, or tests.

C - Folders, tests, or design steps.

D - Folders, subfolders, or tests.

Answer : C

Explanation

In the automatic conversion of requirements to tests, a requirement can be converted into folders, tests, or design steps.

Q 3 - Which function enables you to associate a requirement with other requirements?

A - Impact Analysis

B - Requirements Traceability

C - Requirements Analysis

D - Functional Complexity

Answer : B

Explanation

Requirements Traceability enables you to associate a requirement with other requirements.

Answer : C

Explanation

Cycles, releases, tests, defects, and requirements can be associated with a requirement.

Q 6 - In which tab can you define traceability links ?

A - Impact Analysis

B - Test Coverage

C - Relationships

D - Risk

Answer : A

Explanation

Relationships tab can you define traceability links.

Answer : A

Explanation

Risk-based management feature enables you to calculate risks.

Q 9 - Which risk-based factor enables you to determine whether a requirement should be fully or partially tested?

A - Testing cost

B - Defect probability

C - Functional relevance

D - Testing time

Answer : D

Explanation

Testing time factor enables you to determine whether a requirement should be fully or partially tested.

Q 10 - Which parameter can be used to send an email message in plain text ?

A - MAIL SERMES

B - MAIL FORMAT

C - MAIL-MESSAGE-FORMAT

D - MAIL APPLETS

Answer : B

Explanation

MAIL FORMAT can be used to send an email message in plain text.

Q 11 - Which command enables you to reuse and modularize test steps across multiple tests?

A - Adjust tests

B - Call to test

C - Call to steps

D - Call to instance

Answer : B

Explanation

Call to test enables you to reuse and modularize test steps across multiple tests?

Q 12 - The Test Set Tree can contain as many top-level Test Set folders as you need, and each sublevel can have its own sublevels, What is the maximum number of Test Set subfolders allowed?

A - 254

B - 675

C - 676

D - 999

Answer : C

Explanation

676 is the maximum number of Test Set subfolders allowed.

Q 13 - What enables you to move library folders and libraries.

A - Copy and Paste

B - Cut and Paste

C - Library Wizard

D - Select and Paste

Answer : B

Explanation

Cut and Paste enables you to move library folders and libraries.

Q 14 - What enables you to associate the test set with the tests stored in a baseline?

A - baselining

B - pinning

C - versioning

D - tagging

Answer : B

Explanation

pinning enables you to associate the test set with the tests stored in a baseline.

Q 16 - Which ALM feature allows you to view the complete chronology of an entity, including previous versions, authors of the versions, and its date of creation?

A - version history.

B - entity history.

C - chronology history.

D - complete history.

Answer : A

Explanation

version history allows you to view the complete chronology of an entity

Q 17 - Where do you view prior versions of an entity?

A - History

B - Versions

C - Dependencies

D - Management

Answer : A

Explanation

History view prior versions of an entity.

Q 18 - The project manager requests that the test engineer make changes in a test case. Which version control feature should the test engineer use to modify the test case ?

A - UNDO

B - CHECK IN

C - CHECK OUT

D - COMPARE

Answer : C

Explanation

CHECK OUT, a version control feature should the test engineer use to modify the test case.

Q 19 - How do you associate defects with tests? (Select three.)

  1. Associate tests from the Test Plan module with defects.

  2. Associate test sets from the Test Lab module with defects

  3. Associate defects with tests run during a manual test run.

  4. Associate test instances with defects during a manual test run

  5. Associate tests with multiple defects.

  6. Associate requirements with multiple defects.

A - (1) (3) and (5) only.

B - (2) (4) and (6) only.

C - (1) (2) and (4) only.

D - (3) (4) and (6) only.

Answer : A

Explanation

Defects can be Associated from Test Plan module, during manual test run and can be associated multiple tests with defects

Q 20 - You find a defect in an application and send it to the developer to fix. The developer cannot interpret the problem and requests a snapshot of the application with the defect. What enables you to take a snapshot?

A - History tab

B - Attachments tab

C - Description tab

D - Details tab

Answer : B

Explanation

Attachments tab enables you to take a snapshot of the selected entity.

Answer : C

Explanation

Manual and automated are the types of tests in a test set.

Q 22 - What does the Execution Grid enable a user to do? (Select two,)

  1. Declare the tests that make up each test set

  2. View the tests in a diagram for adding or deleting tests

  3. Display test data in a grid

  4. Display test data in a diagram

  5. Display email notification rules

A -(1) and (3) only.

B - (2) and (4) only.

C - (4) and (5) only.

D - (3) and (4) only.

Answer : A

Explanation

Execution grid enables user to declare the tests that make up each test set and display test data in a grid.

Q 23 - Your test set includes two automated tests: Open Order and Update Order. How can you configure the Execution Flow to ensure the Update Order test will only run after the Open Order test completes successfully?

A - Define an Execution Condition where Open Order must Finish before Update Order starts.

B - Define Update Order as a dependent test to Open Order.

C - Define an Execution Condition where Open Order must Pass before Update Order starts.

D - Define an Execution Condition where Update Order must Pass before Open Order starts.

Answer : C

Explanation

Define an Execution Condition where Open Order must Pass before Update Order starts.

Answer : A

Explanation

Adding multiple instances of the test, selecting a host for each instance is the best practice for running an automated test concurrently on multiple remote hosts.

Q 25 - Which factors affect time dependency when running the tests?

A - Schedule and time

B - Date and flow

C - Time and date

D - Schedule and flow

Answer : C

Explanation

Time and date are the factors that affect time dependency when running the tests.

Q 26 - Your project manager requests that you send the execution status of a test set of 10 tests by tomorrow morning. There is a chance that the fifth test might fail. What should you do to ensure that the subsequent tests run?

A - Schedule the test run based on the Execution Condition.

B - Schedule the test run independently.

C - Schedule the test run by selecting the execution status Never Stop.

D - Schedule the test run based on the parameter,

Answer : B

Explanation

Schedule the test run independently.

Q 27 - Your project manager wants you to run an automated test on a remote host, You are not able to view this host , What should you do to solve this problem?

A - Set up the host In Host Manager.

B - Add the host using the Add Hosts Wizard.

C - Use the Host Wizard to find the host.

D - Set up the host in the Host Manager Wizard,

Answer : A

Explanation

Set up the host In Host Manager in order to view this host.

Q 28 - Which feature provides an audit trail of changes made to each defect ?

A - Defects grid

B - Grid filter

C - Audit trail

D - History tab

Answer : D

Explanation

History tab feature provides an audit trail of changes made to each defect.

Answer : A

Explanation

You can view a list of alerts for both test plan tree and execution grid.

Q 31 - You cannot copy a requirements within the same project or between projects.

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

You can copy requirements and tests across projects.

Q 32 - Using the Requirements Traceability tab in the Requirement Details view, you can add traceability links to and from a selected requirement. _______ Links indicate requirements that affect a selected requirement. _________ Links indicate requirements that are affected by a selected requirement.

A - Trace from, Trace to

B - Trace to, Trace from

C - Trace from select, Trace to select

D - Trace to select, Trace from select

Answer : A

Explanation

Trace from, Trace to.

Q 33 - The __________ feature enables you to calculate at which level to test each requirement, based on the nature of the requirement and the resources you have available.

A - Level-based quality management

B - Calculate-based quality management

C - Risk-based quality management

D - Traceability Requirements

Answer : C

Explanation

Risk-based quality management feature enables you to calculate at which level to test each requirement, based on the nature of the requirement and the resources you have available.

Q 34 - You can assign or calculate the Risk Category of an assessment requirement. The Risk Category is composed of its __________

A - Business Criticality & Failure Probability

B - Business Probability & Failure Criticality

C - Priority & Severity

D - None of above

Answer : A

Explanation

The Risk Category is composed of its Business Criticality & Failure Probability .

Q 35 - The __________ link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

A - Missing risk assessment

B - Miss assessment

C - Missing assessment

D - Exclude assessment

Answer : C

Explanation

Missing assessment link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

Q 36 - Your project manager requests that you send the execution status of a test set of 10 tests by tomorrow morning. There is a chance that the fifth test might fail. What should you do to ensure that the subsequent tests run?

A - Schedule the test run based on the Execution Condition.

B - Schedule the test run independently.

C - Schedule the test run by selecting the execution status Never Stop.

D - Schedule the test run based on the parameter.

Answer : B

Explanation

Schedule the test run independently to ensure that the subsequent tests run

Q 37 - During Requirement Risks calculation, the ________ displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis ?

A - Missing assessment link

B - Missing assessment field

C - Missing assessment value

D - Missing assessment relation

Answer : A

Explanation

Missing assessment link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

Q 38 - Which of the item is not a part of "Developing a test plan" in ALM.

A - Design Test Steps

B - Design Tests

C - Automate Tests

D - Define Testing Policy Settings

Answer : D

Explanation

Define Testing Policy Settings is not a part of "Developing a test plan" in ALM.

Q 39 - You can access the Test Plan menu bar from the Test Plan module by pressing the shortcut key ________

A - F7

B - F9

C - F12

D - F11

Answer : B

Explanation

F9 can access the Test Plan menu bar from the Test Plan module by pressing this shortcut key.

Q 40 - To find a specific test by Test ID in the Test Grid, choose ________ and enter the test ID

A - Test > Go to Test

B - Test > find Test

C - Test > search Test

D - Test > link Test

Answer : A

Explanation

Test > Go to Test and enter the test ID to find a specific test by Test ID in the Test Grid.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 C
3 B
4 C
5 A
6 A
7 C
8 A
9 D
10 B
11 B
12 C
13 B
14 B
15 A
16 A
17 A
18 C
19 A
20 B
21 C
22 A
23 C
24 A
25 C
26 B
27 A
28 D
29 A
30 A
31 B
32 A
33 C
34 A
35 C
36 B
37 A
38 D
39 B
40 A
qc_questions_answers.htm
Advertisements